CHP'den adliyeye '17 Aralık' çelengi

Cumhuriyet Halk Partisi, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHPden adliyeye 17 Aralık çelengi
20 Ekim 2014 Pazartesi 12:55 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP'li vekiller Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da aralarında bulunduğu grup, saat 11.00 sıralarında adliye önündeki alanda toplandı. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Bugün adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka indirilen darbeye karşı tüm Türkiye'deki adliye binaları önüne siyah çelenk bırakıyoruz" dedi.
 
"YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARMAK SUÇ"
 
Salıcı, "25 Aralık soruşturmasının ardından 17 Aralık soruşturması hakkında da verilen takipsizlik kararı ortaya çıkardı ki; rüşvet ve yolsuzluk meşru anma hırsızı yakalamak suç. Yeni Türkiye'de yolsuzluk yapmak değil yolsuzluğu ortaya çıkarmak suç. Zafer Çağlayan'ın milyonluk saati rüşvet olarak alması suç değil, bakana saat kaç diye sormak suç. Bugün Rıza Sarraf ve önüne yatan o boy boy bakanlar kurulu üyeleri için iftihar vakti. Çünkü evinde 6 tane para kasası bulunan Barış Güler suçsuz artık. Kasalarına bir yenisini daha ekleyebilir. Barış Güler, eğitimde fırsat eşitliği istedikleri için 19 ay hapis yatan gençlerden bile daha temiz. Çünkü o 2 gün bile içeride yatmadı. Buradan vicdan ve akıl sahibi tüm yurttaşlara sesleniyorum. Parasız eğitim isteyen gençler bu vatanın çocukları, Barış Güler ise 'Senin önüne yatarım Rıza' diyen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in çocuğu" diye konuştu.
 
"HIRSIZLIK ÇETELERİNE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLÜ VERİLMEYE BAŞLANDI"
 
Oğuz Kaan Salıcı, "Hakkında takipsizlik kararı çıktığı için gözaltına alınan onlarca kişiye haksız tutuklama tazminatı da vereceklermiş. Yeni Türkiye'de hırsızlık çetelerine üstün başarı ödüllü verilmeye başlandı diyebiliriz. İşte Türkiye'de hukukun geldiği nokta budur. Bundan sonra bu koca koca binalardan çıkacak her karar şaibeli, verilecek her hüküm tartışmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Buradan adliyeye yürüyen CHP'liler, üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı çelengi adliye önüne bıraktı.