CHP'den Ak Parti'ye iade-i ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, daha önce il başkanlığına nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı'na iade-i ziyarette bulundu.

CHPden Ak Partiye iade-i ziyaret
27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:40 tarihinde eklendi.
Taksim Meydanı'nın adının "Özgürlük Meydanı" olarak değiştirilmesini istediklerini belirten CHP İl Başkanı Yüksel, parlamenter sistemle demokrasinin korunması için birliktelik mesajı verip, FETÖ üyelerinin devlet içinde temizlenmesinin bir cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, bu günlerin birliktelikle daha hızlı ve kolay atlatılacağını söyledi.
 
AK Parti'nin Bayraklı İlçesi'ndeki İl Başkanlığı'nda düzenlenen ziyarete CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, il yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve partililer Başkan Yüksel ile beraberindekileri parti girişinde karşıladı. Başkan Delican'ın daha önce kendilerini ziyarete geldiğini hatırlatan Başkan Yüksel, şunları söyledi:
 
"O gün de siyasette yıkıcı değil yapıcı bir dilin oluşturulmasını istemişlerdi. Biz de kendilerine ziyarete gideceğimizi söylemiştik. Aslında bu ziyaret Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle biraz gecikmeli oldu. Ama bundan sonraki günler için bunu, Türkiye'nin yeniden demokratik yapılandırılması, kentlerimizde siyaseti işe yarar hale getirmek açısından bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Türkiye 15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndü. Hedef alınan başta hükümettir ama bütün Türkiye'nin demokrasi ve siyasi partileri de hedef alındı. Bu darbe girişimi parlamenter yapıya karşı bir girişimdi. Parlamentonun bombalanması ilk kez yaşanan bir şey. Hep birlikte bu darbe girişimine karşı çıktık. Genel Başkanımız da bizler de darbe kimsen gelirse gelsin hepsine karşı olduğunuzu söyledik. Darbeye karşı çıkan yurttaşlarımızdan 200'ün üzerinde şehit verdi Türkiye. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokrasi şehitlerine şehit statüsü tanınarak ailelerine sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz öncesi hükümete, yürütmeye yönelik ciddi eleştirilerimiz vardı, darbe planları ortaya çıktıkça bu eleştirilerin ciddi olduğunu gördük. Parlamenter demokrasiyi güçlendirmek için biraz özeleştiri yapmamız gerekiyor."
 
BÜTÜN KURUMLARA ÇÖREKLENMİŞLER
 
Darbe girişiminde bulunan yapının ülkenin bütün kurumlarına çöreklendiğini dile getiren Başkan Yüksel, "Hemen her alanda var olduklarını görüyoruz. Bunların ortaya çıkartılması için yürütmenin hızlı ve adil olması gerekiyor. Kurunun yanında yaşın yanmaması için daha dikkatli olunması gerekiyor. Kamuda 100 bin kişiden söz ediliyor, biz de bu yapının temizlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Artık düşüncesine bakılmaksızın insanların liyakatine göre görevlendirilmeleri gerekiyor. Devletin aslında geçmişte böyle bir geleneği vardı bizler o geleneğin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasiye sahip çıkmak için bizler de İstanbul'da demokrasi şölenini Türkiye'ye yaşattık. Bu özellikle de yeni yapılanmada, Yargıtay, Danıştay tamamen boşaltıldı, parlamentonun devre dışı bırakılmadan bu birliktelik anlayışı içinde yeni oluşum birlikte yapılmalı" diye konuştu.
 
DEMOKRASİ TATBİKATI YAPIYORUZ
 
Türk demokrasi tarihi açısından önemli bir süreçten geçildiğinin altını çizen Başkan Delican, İzmir'in demokrasi iklimindeki hoşgörüsünün kentin genetiğinde olduğunu söyledi. İzmir'in kuruluş ve kurtuluşun kenti olarak tarihe geçtiğini hatırlatan Başkan Delican, "İzmir'de siyasi partiler birbirlerine gidip gelirler, bir gün bir sebeple siyaseti bıraktığımızda yarın sokakta karşılaşsak bile birbirimize selam verebilecek konumda oluyoruz. Biz devamlı alanlarda olduğumuz için hoşgörü anlayışıyla sayın Başkan Yüksel ile bir kafede oturup çay içtik. Orada Başkanımız 'Meydanlar önemlidir' dedi, şu an bizler Türkiye'de demokrasi tatbikatı yapıyoruz. Biz tüm dünyaya örnek olacak bir milletiz. Batı maalesef bu işi görmezden gelmeye çalışırken bir çok millet de bir çok söz kullanıyor. Türklerin meydanlardaki nöbetinden söz ediyor" dedi.
 
TÜRKİYE İŞGALDEN DÖNDÜ
 
Darbe girişimiyle ilgili Türkiye'nin adeta işgalden döndüğünü sözlerine ekleyen Delican şunları kaydetti:
 
"Bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık. Siyasette eleştiri olabilir, yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Bu süreçte bizler şunu da gözlemledik geçmişte bu ülkenin evlatları bir şekilde provoke edildi. Darbeye ortam hazırlanmıştı. Bugün de profesyonel bir yapının Türkiye'nin başarılı gençlerini nasıl kapatarak Türkiye'nin aktif beyinlerini kendi amaçları için nasıl kullandığını, devlete nasıl yerleştirdiğini gördük. Bunların siyasi partiler arasında kutuplaşmaya sebep olmak için neler yaptıklarını gördük. Tabi Türk siyasi hayatı buna izin vermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın diğer siyasi partilerin Genel Başkanları ile verdiği görüntü, siyaseti rahatlattı. Ülkenin her türlü kaynağına girmiş olan siyasi olarak bizleri ayrıştırmaya çalışan bu yapı devleti ele geçirmek için her şeyi yapmış durumda. Bunların başındaki beyni sulanmış kişi ne diyor, 'Bir yumurta gibi ne zaman olgunlaşırsanız o zaman ortaya çıkacaksınız' diyor. Bu çete yapısı savaşı bir başka yöne çekti, bu beyni yıkanmış insanlar baştakini 'Mehdi' sanarak aklın alamayacağı şekilde uyuşturuldular. Bu beladan hep birlikte kurtulacağız. Üniversitelerin bir kısmı kapatıldı ama oradaki öğrenciler garantör üniversitelere aktarılacak." Başkan Delican gazetecilerin sorusu üzerine, AK Parti Teşkilatı'nda Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı kişilerin emniyet ya da istihbarat birimleri tarafından tespit edilmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtti. Başkan Delican, "Eğer emniyet çalışması yapılır ve bize bilgi gelirse biz de ne yapmamız gerekiyorsa yaparız. Süreçte bu tür şeyler olacaktır. Biz de cadı avına dönüşmeden bu süreçlerin tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. Hala daha devletin içinde bu yapının bir çok unsuru ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Dün Sayın Aziz Kocaoğlu ile de görüştük meydanın bazı talepleri vardı onları sağ olsun karşıladı. İlk gün bazı arkadaşlar duygusal davranıp Başkanı kırmışlar, ama artık küslük yok."
 
TAKSİM ÖZGÜRLÜK MEYDANI OLSUN
 
CHP'nin demokrasi nöbetlerine tüm birimleriyle destek verdiğini dile getiren Başkan Yüksel, Taksim Meydanı'nın adının "Özgürlük Meydanı" olarak değiştirilmesini istediklerini söyledi. Ziyarette Başkan Yüksel'in çiçek verdiği Başkan Delican, Yüksel'e vazo hediye etti.