CHP'den Akil Adamlar yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

CHPden Akil Adamlar yorumu
03 Nisan 2013 Çarşamba 15:57 tarihinde eklendi, 1.436 kez okundu.

 

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan'ın gizli pazarlık yaptığını, bu pazarlığın da tamamen akil adamlar dışındaki heyetten topluma pazarlanmasının istendiğini söyledi. Başbakan'ın bir kuyuya taş attığını; şimdi 49 akıllı adamın da onu çıkarmaya çalışacağını ifade eden Koç, Akil İnsanlar için adı geçenlerin bazılarının bu görev tanımını hak etmediğini vurguladı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, iç ve dış gelişmeleri değerlendiriyor. Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi.
 
İsrail ile perde önünde restleşmeler sürerken perde arkasında gemiciklerin iyi çalıştığını ifade etti. Başbakanın oğlunun ticaretine devam ettiğini dile getiren Koç, Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin ailelerinin bunu sorgulayacağını kaydetti. Başbakanın oğlunun gemisinin İsrail'in hangi limanına kaç kez gittiğinin ortada olduğunu anlatan Koç, gitme olayının ilişkilerin askıya alındığı dönemde yaşandığını dile getirerek eski Bakan Kemal Unakıtan'ın "Ne yapalım bizim çocuklar aç mı kalsın?" sözünü hatırlattı.
 
Akil adamlar konusuna da değinen Koç, "Nedir; ne değildir" diyerek Başbakanın akil adamlar tanımını hatırlattı. Başbakanın gizli pazarlık yaptığını savunan Koç, bu pazarlığın da tamamen akil adamlar dışındaki heyetten topluma pazarlanmasının istendiğini söyledi.
 
Başbakanın bir kuyuya taş attığını, şimdi 49 akıllı adamın da onu çıkarmaya çalışacağını ifade eden Koç, akil insanlar için adı geçenlerin bazılarının bu görev tanımını hak etmediğini vurguladı. Koç, "Bu halkın barış umuduyla dalga geçmektir. Başbakanın seçtiği bu yöntem, belirlenen bu insanların saygınlığıyla da ne yazık ki bağdaşmamaktadır. Takdir kamuoyu ve bu görevi kabul edenlerindir." diye konuştu.
 
"Başbakanın bu merdivenleri çıkacak takadi yok. İnandırıcılığı yok. Güven vermemektedir." diyen Koç, CHP'nin Meclis zemininde oluşturulmasını önerdiği akil adamlar komisyonu ile şuan oluşturulmaya çalışılan akil adamların 180 derece farklı olduğunu ifade etti. Koç, Damat Ferit Paşa döneminde oluşturulan 7 kişilik bir ekibi hatırlatıp sonucuna iyi bakılmasını istedi.
 
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili bir soruya da Koç, Anayasa çalışmalarında huninin dar kısmına gelindiğine dikkat çekti. Başkanlık teklifi yapan AK Parti'nin süreci tıkadığını dile getiren Koç, buna destek aramak için başka yerlerde pazarlık masası kurduğunu söyledi.
 
"Eğer Başbakan kafasındaki siyasi beklentileri başka masada Anayasa metnine dönüştürürse bunun adı AKP-BDP-PKK Anayasası olur." diyen Koç, "330'u bulursa buyursun gidelim referanduma; hodri meydan." şeklinde konuştu.

CİHAN