CHP'den alternatif 30 Ağustos kutlaması

MANİSA'da, CHP il örgütü ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif kutlama düzenlendi.

CHPden alternatif 30 Ağustos kutlaması
30 Ağustos 2015 Pazar 18:12 tarihinde eklendi.
MANİSA'da, CHP il örgütü ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif kutlama düzenlendi. Törende konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, son 11 resmi bayramdan 8'inin çeşitli nedenlerle kutlanamadığına dikkati çekip, "O zaman bu ülkeyi yöneten zihniyette bir sorun var demektir" diye konuştu.
 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, partililer ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Buradaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakılmasını ardından son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
 
SON ALTERNATİF KUTLAMA OLSUN
 
Törende konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, son 11 resmi bayramdan 8'inin çeşitli sebeplerden dolayı kutlanamadığına dikkat çekip, şunları söyledi:
 
"Bir Zafer Bayramı'nda daha alternatif çelenk sunma töreni yapmak zorunda kaldık. Bunun bir sebebi var. Sabahleyin yapılan resmi törenlerde buraya Valiliğin çelengi konulurken, bu ülkeyi Cumhuriyet'ten de önce kurulmuş, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP'ye bu çelengi koydurmayan zihniyet Türkiye Cumhuriyeti'nde alternatif çelenk sunma törenlerini zorunlu kılıyor. Bundan önceki toplam 11 resmi bayramın 8'inde çeşitli sebeplerle bayram kutlaması kaldırılmış. Akan kan, akan gözyaşı, yurdun dört bir yanından gelen şehit haberleri eğlenceler düzenlemeye ve kutlamalar yapmaya müsait bir ortam bırakmıyor. Ama şunun altını çizmek gerekir ki, birincisi bayram törenleri ve kutlamaları insanların kendi keyfinde eğlence yaptıkları günler değildir. Şehit kanıyla sulanmış olan bu toprakların ne zorluklarla kazanıldığını ve nasıl müdafa edilmesi gerektiğinin akılda tutulduğu, pekiştirildiği birbirine hatırlatıldığı günlerdir. Ayrıca bir ülkede bayram kutlamaları erteleniyorsa, son 3 yıldır Zafer Bayramı kutlanamıyorsa, son 11 bayramı 8'i kutlanamamışsa bu ülkeyi yöneten zihniyette bir sorun var demektir."
 
Özel, "Bu nedenle önümüzdeki süreçte hangi siyasi görünüşten olunursa olunsun, bu ülkeye hükümet kurdurmaktan korkan, 'Parlamento çalışırsa soruşturma dosyaları, oğluma ve eski bakanlara kadar ulaşır' deyip ülkenin siyasetini kilitlenmeye sokan, bu ülkede seçimden önce akmayan kan ve gözyaşınının, seçimden sonra akmasına sebep olan zihniyete karşı birlik ve beraberlik içinde olmak durumundayız" diye konuştu. Özel, şöyle devam etti:
 
"Bundan sonraki bayramları hep birlikte coşkuyla ve yasaklamalar olmaksızın kutlayabilmek için bu ülkede tüm yurt severleri, tüm cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri, tüm vatan evlatlarını malum zihniyete karşı birleşmekte ve güçleri en makul yerde birleştirmek suretiyle bu zihniyetin hükümdarlığına son vermeye çağırıyorum. Bu alternatif olarak kutlanan son 30 Ağustos Zafer Bayramı olsun."
 
Konuşmanın ardından törene katılanlar Milli Egemenlik Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.