CHP'den alternatif kutlama

Bursa'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü sebebiyle düzenlenen resmi törenlere katılmayan CHP Bursa İl Başkanlığı yöneticileri, alternatif tören düzenledi

CHPden alternatif kutlama
30 Ağustos 2014 Cumartesi 15:51 tarihinde eklendi.

Resmi törenlerin tamamlanmasıyla Atatürk Anıtı önüne gelen CHPli vatandaşlar adına İl Başkanı Metin Çelik, anıta çelenk koydu.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra konuşan CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, "Bugün geldiğimiz noktada ne acıdır ki, ülkeyi yöneten hükümet cumhuriyetin kuruluşu ile elde edilen kazanımları ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Padişahlık denemelerinin başladığı bir süreçteyiz. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin üzerinde karabasanlar dolaşmaktadır.

Geçmişe dönük her şeyi unutturarak ileri demokrasi ve başkanlık sistemi adı altında bir yok ediliş kampanyası içerisindeyiz. Bu süreci halkımıza doğru anlatarak, bu hükümetin hedeflerini ülkeyi 92 yıl geriye götürüşünü anlatmak zorundayız.

Bu süreçte hep beraber kenetlenerek, demokratik şartlarda bir mücadele savaşı vermemiz gerekiyor. Bu görev, bu sorumluluk hepimizindir. 2002'den buyana iktidar olan AKP hükümeti, ülkemizin kuruluş sürecinin dayanağı olan ulusal bayramlarımızı da resmi kutlama programlarından çıkarmış ve ulusumuzu bir kimliksizleştirme, benliğini yok etme sürecine sokmuştur." dedi.

CHP'li kalabalık törenin ardından anıttan ayrıldı


CİHAN