CHP'den Beşiktaş yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, UEFA'nın Beşiktaş'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''UEFA kriterleri karşılanmazsa yakında hiçbir takımımız Avrupa Kupaları'nda mücadele edemeyecek'' değerlendirmesinde bulundu.

CHPden Beşiktaş yorumu
30 Mayıs 2012 Çarşamba 14:18 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.

 

Toprak, yazılı açıklamasında, üyesi olduğu Beşiktaş'ın böyle bir durumla karşılaşmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. 
     
Bu durumun sadece Beşiktaş için değil diğer bütün takımlar için hayati bir uyarı olması gerektiğini ifade eden Toprak, şunları kaydetti: 
     
''UEFA kriterleri ciddiye alınmalı ve kulüpler bu çerçevede bir yapılanmaya gitmelidir. Eğer hızlı bir biçimde bu kriterler yerine getirilmezse takımlarımızın hiçbir Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. Yaptığım bütün uyarılara hiçbir kulübümüz ilgi göstermedi ve dikkate almadı. Bugün Beşiktaş'a verilen men cezası sadece Beşiktaş'ı değil bütün kulüpleri çok yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Şimdi yapılması gereken bütün kulüplerin UEFA kriterleri çerçevesinde bir yapılanmaya gitmeleridir. UEFA kriterleri neler gerektiriyorsa hızlı ve acil bir biçimde takımlarımıza adapte edilmelidir.'' 
     
Toprak, mali yapıdan idari yapıya, futbolcu transferinden stat düzenlemelerine kadar her düzeyde kriterlerin eksiksiz bir biçimde yerine getirilmesi gerektiğini de bildirdi. 
   
 Hükümetin yaklaşık 5 yıldır Kulüpler Yasası'nı sümen altı ettiğini ileri süren Toprak, ''Bu yasa UEFA kriterleri çerçevesinde yapılmalı ve kulüplerimiz için bir yol haritası oluşturulmalıdır. UEFA kriterleri sadece kulüplerin sorunu değildir bu hükümetin de sorunudur. Bu konuda çok acil önemlerin alınması gerekmektedir'' açıklamasında bulundu.