CHP'den dinleme listesine ilk yorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 7 bin kişinin dinlendiği iddialarını değerlendirdi. Loğoğlu, “Paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek, arkasını doldurmak için sürekli bu şekilde gündeme getiriliyor.” dedi.

CHPden dinleme listesine ilk yorum
24 Şubat 2014 Pazartesi 13:11 tarihinde eklendi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 7 bin kişinin dinlendiği iddialarının sorulması üzerine Loğoğlu şunları söyledi: “Bu dinleme konusu yeni gündeme gelmedi. Paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek, arkasını doldurmak için sürekli bu şekilde gündeme getiriliyor. İki sene, üç sene, dört sene önce de başta sayın Başbakan olmak üzere herkes dinlenmekte olmaktan şikayet ediyordu. O zaman niye bunun üzerine gitmediler? O zaman hükümet kimdi, o zaman niye şikayet etmediler? Bunları sormak lazım. Böcek kaç sene önce yakalandı, Başbakan’ın ofisinde niye o zaman üzerine gitmediler? Niye şimdi gün ışığına çıkıyor? Hükümeti sözde cemaate karşı siyasi oyuncak haline getirdiler.”
 
Parlamento muhabirlerinin Meclis’teki odalarının başka binaya taşınacağı yönündeki iddialara ise Loğoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz sadece parlamento muhabirlerinin değil bütün gazeteci arkadaşların istedikleri yerde istedikleri kalıplar içinde istedikleri kişilerle özgürce görevlerini yapmaları gerektiğini düşünürüz. Herhangi bir gerekçe göstererek sizlerin ve arkadaşlarınızın hareket serbestisini kısıtlayacak her şeye karşıyız. Basın özgürlüğü demokrasinin temel gereklerinden biridir. Özgürlüğü kısıtlayacak herhangi bir adıma karşı çıkarız."

CİHAN