CHP'den ehliyet parası sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ehliyetler değiştirilirken ödenecek 'değerli kâğıt bedeli' hakkında Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi

CHPden ehliyet parası sorusu
05 Temmuz 2013 Cuma 12:46 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

'TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda benimsenen ve Genel Kurul'da da ele alınarak yasalaşması beklenen Torba Kanun teklifi ile 24 milyon sürücünün 101 lira tutarında 'değerli kağıt bedeli' ödeyeceğini belirten Tanrıkulu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı'nın, "Yeni ehliyetlere cip takılarak Avrupa standartlarına uygun hale getirilecek. Sürücü belgeleri artık ömür boyu kullanılmayacak. 5 yılda bir periyotlarla yenilenecek. Sürücü yenileme sırasında sürücünün sağlık durumu kontrol edilecek. Ehliyet sahibi olan ancak daha sonra sağlık sorunu yaşayanlara yeniden ehliyet verilmeyecek." dediğini hatırlattı.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti: "24 milyon sürücünün 101 lira tutarında ödeyeceği 'değerli kağıt bedeli' toplam tutar nasıl değerlendirilecektir? Sürücü belgeleri süreli hale getirileceğinden, bu belgeler 5 yılda bir değişirken sürücüler her 5 yılda bir 'değerli kağıt bedeli' ödeyecek midir? Ehliyet sahibi olan ancak daha sonra sağlık sorunu yaşayanlara yeniden ehliyet verilmeyeceği iletilmiştir. Ehliyet belgesi yenileme sürecinde ehliyet belgesinin tekrar verilemeyeceği sağlık sorunları hangileridir?"


CİHAN