CHP'den Ergenekon davası için eylem çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 8 Nisan'da görülecek Ergenekon davası duruşması için eylem çağrısında bulundu.

CHPden Ergenekon davası için eylem çağrısı
01 Nisan 2013 Pazartesi 13:04 tarihinde eklendi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 8 Nisan'da görülecek Ergenekon davası duruşması için eylem çağrısında bulundu. "Tutsak yurtseverleri yalnız bırakmayacağız." denilen çağrıda, özgürlük meşalesini yakmak için Silivri'de olunacağı bildirildi. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'birçok aydın, Atatürkçü, devrimci ve yurtseveri yıllardır Silivri zindanlarına hapseden Ergenekon davasının sonuna yaklaşıldığı' ifade edildi.
 
Savcılığın 4.5 yıl sonra mütalaasını vererek duruşmayı 8 Nisan'a ertelediğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Yaşanılan bu süreçte düzmece davalarla, kurgulanmış soruşturmalarla, gizli tanıklarla ve sahte delillerle 21.yüzyılın Türkiye’sinde Silivri'de bir toplama kampı yaratılmıştır. Silivri'de tutsak bulunan yurtseverlerimizi yalnız bırakmayacağız! Şimdi halkın ayağa kalkma zamanı! Toplama kamplarına karşı özgürlük mücadelesini yükseltme zamanı… Özgürlük meşalesini yakmak için 8 Nisan’da yine Silivri'de olacağız. Tüm yurttaşlarımızı 8 Nisan 2013 günü saat 08.30'da duruşma için Silivri'ye davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.