CHP’den EXPO değerlendirmesi

CHP İl Başkanı Ali Engin ve İzmir milletvekilleri, EXPO 2020 adaylığı sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

CHPden EXPO değerlendirmesi
18 Eylül 2013 Çarşamba 13:02 tarihinde eklendi.

Toplantıya milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam ve Alaattin Yüksel katıldı.

CHP’nin İzmir’in EXPO’yu kazanması için büyük çaba sarfettiğini söyleyen İl Başkanı Engin, “6-9 Ekim tarihlerinde EXPO üyesi 166 ülkeden 300’e yakın üye, İzmir’i ziyaret edecek. Yaklaşık 35 milyon ziyaretçinin olacağı, altı ay sürecek EXPO’nun İzmir’e gelmesi çok hayırlı olacak. STK, partiler, hükümet arasında görüş birliği var. İzmir’in EXPO’yu kazanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte üye ülkelere ziyaretler yapıldığını aktaran Engin, “İzmir, üye ülkelere 3 saatlik bir uçuş mesafesinde ve diğer ülkelere göre daha avantajlı konumda. Umarım bu diplomasiyi iyi yürütürüz.” şeklinde konuştu. EXPO’nun karar oylamasına parti olarak büyük bir çıkarma yapmayı planladıklarını aktaran Ali Engin, “Yürütme kurulu üyeleriyle temas halindeyiz. Topluma EXPO ruhunu bir daha hatırlatmak için buradayız. Temamız olan sağlık, insanlık için çok önemli. İzmir’de sağlık konusunda önemli çabalar harcandı. Tarihsel olarak tıp alanındaki gelişmeler bu konuya çok uygun. En güçlü avantajımız, İnciraltı’nın tabiat yönünden oluşturduğu güzellik. İzmir artık vizyonunu büyütmüş durumda. İzmir’i dünya kentleriyle rekabet içinde tutmak, parti olarak da en temel görevimiz. İpi göğüslemek istiyoruz.” dedi.


CİHAN