CHP'den internet sansürüne tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi internet kullanıcısı milyonlarca kişinin kâbusu haline gelen sansür tartışmasına hızlı girdi

CHPden internet sansürüne tepki!
05 Mayıs 2011 Perşembe 09:33 tarihinde eklendi, 1.202 kez okundu.

 

Partinin resmi web sitesi www.chp.org.tr de yayınlanan mesajda, internet yasaklarına karşı partinin web sitesinin okurlar tarafından gönderilecek yorumlara yer vereceği belirtildi. Mesajda şöyle denildi: Siz kapatın, biz açıyoruz. Özgür basından sonra 22 Ağustos'ta interneti de susturmaya çalışanlara örnek olsun diye bundan sonra www.chp.org.tr de 'CHP haberleri' bölümünü kullanıcıların yorumlarına açıyoruz" denildi.
 
Sınırlandırmalar altına girecek internet iletişimine karşı demokratik iletişimin önemini vurgulamak için bu uygulamanın başlatıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Türkiye'de gün geçmiyor ki yeni bir sansür ve baskı unsuru ile karşılaşmayalım. Türkiye'de insanların bilgi alma özgürlükleri önünde birçok yönlendirmeler ve engeller mevcut. Gazetecilerin hapiste olduğu, birçok gazetenin susturulduğu bir ortamda basın ve iletişim özgürlüğünden bahsedilmesine de olanak olmuyor. Bugüne kadar internet mecrası bu baskılardan daha az etkilenen bir alandı. Türkiye'de binlerce internet sitesi zaten yasaklanmış durumda. Şimdi yeni çıkan bir yasal düzenleme ile bu özgürlük de, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca (BTK) hazırlanan "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" adlı 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek uygulama ile son bulmak üzere.(Konunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz)
 
Bu uygulama ile internet de herhangi bir belirginlik olmadan kara liste ve beyaz liste uygulaması ile karşılaşacağız. Bu durumda on binlerce internet sitesine artık ulaşamayacaksınız.
 
22 Ağustos 2011 tarihinde uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti "güvenli internet" sloganının arkasına sığınarak "terbiye edilmiş" İnternet'e dönüştürecek olan uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var. (Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.)
 
Sınırlandırmalar altına girecek internet iletişimi'ne karşı demokratik iletişimin önemini vurgulamak için bugünden itibaren yeni bir uygulama başlatıyoruz.
 
chp.org.tr yenilendikten sonra "fikrini söyle" bölümü ile sayfalarını vatandaşların fikirlerine açan ilk siyasi parti sitesi olmuştu. Şimdi bir adım daha atarak, "chp haberleri" bölümümüzde yayınlan haberlerin altında vatandaşlarımızın özgürce yorumlarını yazabilmelerine ve kamuoyu ile paylaşabilmelerine olanak sağlayan uygulamayı başlatıyoruz.
 
chp.org.tr dışında, www.seffafsayfa.org ve www.birislikdasencal.net internet siteleri ile vatandaşların demokratik iletişim haklarını sağlamayı amaçlayan CHP, internet ortamında özgürlüklerin sonuna kadar kullanılması adına bundan sonra da yeni uygulamalarla halkın karşısına çıkacak."

Radikal