CHP'den Kızılay soruları

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, kamuoyuna İHH ve El Kaide operasyonu olarak yansıyan operasyondan sonra konuyu meclise taşıyarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “İnsani yardımlar neden Türk Kızılayı üzerinden yapılmıyor?” diye sordu.

CHPden Kızılay soruları
16 Ocak 2014 Perşembe 16:45 tarihinde eklendi.

Serindağ, Van merkezli olarak 6 ilde yapılan operasyon ile bir kez daha gündeme gelen Suriye’ye yönelik insani yardım konusunu yazılı bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ‘Suriye’ye yapılan insani yardım hangi araçlarla yapılmıştır?’ diye soran Serindağ, “Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım yaptığı söylenen sivil toplum kuruluşları gönderdikleri malzemeler hakkında resmi makamlara bilgi vermekte midirler? Bu malzemeler Suriye’de kimlere veya hangi kuruluşlara teslim edilmektedir?” sorusunu yöneltti.

Soru önergesinde Türk Kızılayı’nı da gündeme getiren Serindağ, Ala’ya “Yardımlarla ilgili spekülasyonları ve tartışmaları ortadan kaldırmak için ülke içi ve dışı yardımların bütün organizasyonunda ve koordinasyonunda Türk Kızılayı’nı doğrudan kullanmayı düşünüyor musunuz” diye sordu. CİHAN


CİHAN