CHP'den tahrik 'tweet'ine suç duyurusu

Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, Galatasaray- Fenerbahçe maçından önce, "Sevgili Kayseri halkı sopanı al maç bitiminde stadın önünde bekle, gık diyen çapulcuyu indir" tweeti atan kişi hakkında suç duyurusu yaptı.

CHPden tahrik tweetine suç duyurusu
12 Ağustos 2013 Pazartesi 20:00 tarihinde eklendi.
Dilekçesinde, söz konusu kişinin Almanya'da yaşadığını, telefonlarının belirlendiğini dile getiren Özel, suçun karşılığının 15 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası olduğunu belirtti.
 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçı öncesinde, '@mtac201977' kullanıcı adlı kişinin, "Sevgili Kayseri halkı sopanı al maç bitiminde stadın önünde bekle, gık diyen çapulcuyu indir" mesajını paylaştığını ve "Linç çağrısı" yaptığını kaydetti.

CHP'li Özel, "Bu şüpheli ve onun gibi kimseler bu suçları işlerken hükümetin kimi temsilcilerinin söylemlerinden güç almaktadır. Bu kişilerden birisi de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tır. Suat Kılıç, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden önce yaptığı açıklamalarla aslında bu ortama davetiye çıkartmıştır. Maça giden kişiler, onların aileleri tedirgin olmuştur.

Bu fiilin de TCK'nın 214. Maddesi'nin "Suç işlemeye tahrik suçu' nedeniyle karşılığı 15 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıdır. Hiçbir suç cezasız kalmaz, kalmamalıdır. Bizler de sorumluluğumuz gereği üzerimize düşeni yaptık. Yaptığımız araştırma soncunda şahsın yurt dışındaki açık adresini ve telefon numaralarını tespit ettik ve adına kayıtlı aktif telefon numarasının da bizzat kendisi tarafından kullanıldığını doğruladık.

Şahsın kimliğini, açık adresini ve kullandığı telefon numaralarını savcılıkla paylaştık. Bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Umuyorum ki, gereken yapılacaktır" dedi.

DHA