CHP'li başkan adliyede ifade verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yürüttüğü soruşturmada ifade vermek üzere adliyeye gitti.

CHPli başkan adliyede ifade verdi
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:19 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

Akaydın'ın savcılıkta ifade verdiğini öğrenen partililer ve belediye çalışanları adliye önünde toplandı.
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 1 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı.
 
Soruşturma kapsamında Halk Kart'ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı'ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında geçen hafta 30'dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Genel Sekreter yardımcıları Bayram Özen ile Ali Özkayacan'ın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla belediye çalışanı KOM Şube'de ifade verdi. O dönem meclis üyeleriyle birlikte Japonya'da iş seyahatinde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, davet üzerine bugün saat 10.30'da ifade vermek için adliyeye gitti. Başkan Akaydın soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal'a ifade verirken, bunu öğrenen partililer ve belediye çalışanları da adliye önünde toplandı.
 
Yanında avukatı Rumi Mercan bulunan Akaydın'ın bir ara tuvalete gittiği sırada kendisine polislerin eşlik etmesine bazı belediye çalışanları tepki gösterdi. Adliyenin 4'üncü katında bulunan Savcı Şanal'ın odasında yaklaşık 3.5 saat süren ifade veren Başkan Akaydın, çok sayıda partili ve belediye çalışanının eşliğinde adliyeden ayrıldı.
 
ADLİYEDEN SLOGANLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alınma işlemi tamamlandı. Yaklaşık 4 saat 20 dakika ifade veren Başkan Akaydın, kendisine destek için adliyeye gelen partililerin 'AKP halka hesap verecek', 'Direne direne kazanacağız' sloganları arasında adliyeden ayrılırken kendisini yalnız bırakmayan partililere ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
 
Başkan Akaydın, A-Kent ile ilgili sürece ilişkin daha önce karakolda ifade veren arkadaşları bulunduğunu belirtirken şöyle konuştu:
 
"Belediyemiz Danıştay incelemesiyle bu ihaleden aklanmış bir belediyedir. Ancak saat 09.30'da başlayan bir ifade alma süreci oldu. Bu konuda uzun uzun sorulan sorulara gerekli cevaplar verilmiştir. Olayda yargı, hukuk vardır. Hukuki süreçlerle ilgili konuşmak etik değildir. Hukuku yıpratmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Hepimize lazım olacaktır. Bu işe yol açan insanlara da lazım olacaktır. Şimdi 6-7 sene öncesinden yapılmış bir ihaleyle ilgili YÖK Denetleme Kurulu üyesine ifade vermek üzere üniversiteye gidiyorum. Tesadüffen çakıştı birbirine. Buldukları; benim iftihar edeceğim bir konu, AR-GE merkezi binasıyla ilgili. Türkiye'ye çok güzel bir eser kazandırdım. Niye böyle bir inşaat kalkıştığımın ifadesini vereceğim."
 
'BENDE MANGAL GİBİ YÜREK VAR'
 
Başkan Mustafa Akaydın, "İfade alma işlemi beklediğinizden uzun sürdü mü?" sorusu üzerine, "Savcı öyle istedi, öyle oldu" karşılığı verdi. Akaydın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla zamanlanın denk düşmesini tesadüf olarak değerlendirdi. Başkan Akaydın, "Gözaltına alınmaktan korkuyor musunuz?" sorusuna, "Hiç umurumda değil bende mangal gibi yürek var" diyerek karşılık verdi.
 
KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ULAŞTI
 
Başkan Mustafa Akadın, Antalya Adliyesi'nden ayrılacağı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine telefonla ulaştı. Belediye Başkanı Akaydın, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na telefonda şunları söyledi:
 
"Size daha önce işaret etmiş olduğum, yaklaşık 3 sene yapmış olduğumuz bir toplu ulaşım ihalesinin çeşitli yönleriyle sorgulanması. İfade verdik Osman Şanal savcımıza. 4 saat 20 dakika sürdü. Şimdi de üniversiteye gidiyorum. 6 sene önce yaptığım, çok övünmem gereken bir inşaatın hesabını vereceğim. Moralimiz çok iyi. Bütün örgüt burada. Hiçbir zaman ayıplanacağımız bir tafrafımızın olmadığından emin olduğunuzu da biliyorum. Desteğiniz için çok teşükkür ederim. Gayet moralliyiz."
 
ANTALYA'YA GEÇEN YIL ATANMIŞTI
 
Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı olarak tanınan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Cihaner'i tutuklattıktan sonra özel yetkileri alındı. Savcı Şanal, bir yıl önce HSYK'nın kararıyla Antalya'da terör ve organize suçlar savcılığına atandı.

DHA