CHP'li Başkan tekrar hakim karşısında

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nin 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'rüşvet almak'la suçlanan Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dosyanın Yargıtay tarafından yeniden görüşülmek üzere yerel mahkemeye gönderilmesinin ardından yeniden yargılanmaya başlandı.

CHPli Başkan tekrar hakim karşısında
07 Mart 2014 Cuma 12:30 tarihinde eklendi.
Ölüdeniz Belde Belediyesi'ne yönelik jandarma tarafından 1 Ağustos 2007'de yapılan operasyon kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ın da bulunduğu 18 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'rüşvet almak' suçlamasıyla gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 18 sanıkla birlikte, 2 yıl boyunca Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Keramettin Yılmaz'ın dava süreci, 9 Kasım 2009'da sona erdi. Yılmaz, toplam 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılırken, suçlu bulunan diğer 15 sanık da çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.
 
İHALEYE FESAT KARIŞTIRMADA CEZA İNDİRİMİ
 
Keramettin Yılmaz'a ait dosyayı inceleyen Yargıtay, '4. Yargı Paketi' kapsamında geçen yıl TBMM'den geçen ve ihaleye fesat karıştırma suçlarında ceza indirimi yapan yasa değişikliğini dikkate aldı. Esasına girilmeyen dosya, Yargıtay tarafından yeniden görüşülmek üzere Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 
 
BAŞKAN ADAYI OLARAK HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI
 
CHP'den Fethiye Belediye Başkan adayı olan Keramettin Yılmaz'ın, Yargıtay'ın kararının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Keramettin Yılmaz ve avukatları hazır bulundu.
 
'TELEFONUM DİNLENDİ'
 
Mahkemede kendisini savunan Yılmaz, telefonunun yasadışı dinlendiğini iddia ederek operasyonun bu yasadışı dinlemeler üzerine yapıldığını söyledi. İhaleye fesat karıştırmasının mümkün olmadığını anlatan Yılmaz, "İhalelerde teklif mektupları, ihale başlamadan 5 dakika önce verilir. Mektupları 5 dakika içinde görmem ve katılımcılara bilgi vermem mümkün değildir. Muhammen bedelin çok altında ihaleler verdik. Ölüdeniz yolunda 4 milyon TL'lik işi 2 milyon 400 bin TL'ye verdik. Menfaat sağlamak istesek çok yüksek bedellerde verirdik. Belediye başkanı olarak ihale komisyonunda yer almıyorum. Fen İşleri Müdürü ihaleyi gerçekleştirecek kişileri belirler, ihale bittikten sonra ben onay veririm. Hepsi bu" diye konuştu.
 
'KONUŞMALAR İŞLERİN HIZLI BİTİRİLMESİNE YÖNELİK'
 
Göreve geldiğinde Ölüdeniz'de ne yol ne de su olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Dinlemeler rüşvet alıyor, menfaat sağlıyor' diye yapılmış. Bu tapeler o dönemde savcılığa intikal etti. Biz savcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına dair belge aldık. İhaleleri alan Ali Aydın ile yaptığım görüşmeler işlerin hızlı bitirilmesine yöneliktir" dedi.
 
'DAVA SİYASİDİR'
 
Keramettin Yılmaz'ın avukatları da davanın siyasi olduğunu iddia ederek jandarmanın dinlemelerin bir kısmını dikkate almadığını savundu. Sanık avukatları, dinlemelerin yapıldığı 6 aylık dönemdeki tüm kayıtların incelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, savunmaların yeniden hazırlanması ve taleplerin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

DHA