CHP'li başkandan rektöre istifa çağrısı

CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ı verdiği sözleri tutmamakla suçlayarak, istifaya davet etti.

CHPli başkandan rektöre istifa çağrısı
18 Eylül 2014 Perşembe 17:11 tarihinde eklendi.
CHP Hakkari İl Başkanı Baş, il binasında, 2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi ve Rektörü Prof.Dr. Ceylan ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 2 yıldır Hakkari Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ın üniversite ile ilgili verdiği hiçbir sözü tutmamakla suçlayan Baş, Rektör Ceylan'ın derhal istifa etmesini beklediklerini söyledi. Baş, daha önce Rektör Prof. Dr. Ceylan'a sordukları 12 soruya cevap alamadıklarını, hem kendisinin hem de Hakkari kamuoyunun bu soruların cevabını beklediğini ifade ederek, rektörün yanıtlaması için 11 yeni soru daha sordu. CHP il Başkanı Baş, Rektör Prof. Dr. Ceylan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
 
"Yurtdışı ziyaretlerinizin Hakkari Üniversitesi'ne ne tür katkıları oldu? Görevde olduğunuz 2 yıl boyunca üniversitenin yatırım bütçesi performansını kamuoyuna açıklarmısınız? Sayın Rektör bu yıl bütçe görüşmelerine neden gitmediniz ? İktisat ve Güzel Sanatlar fakültelerinin öğretim üyeleri olmasına rağmen, neden bu iki fakülte açılmıyor. Gelen hocalar neden kovuluyor ? Sevmediğiniz hocalar, idari ve akademik personeller ile ilgili isimsiz mektup yazdırdığınız doğru mu? Bu mektupları yazan öğrenciler kimlerdir? Bu durumda kaç idareciyi görevden aldınız veya kaç kişi istifaya zorlandı? İsimlerini açıklarmısınız ? Şu anda 150 öğrencinin yurt için sıra beklediğini biliyor musunuz? Bu öğrencilerin yurtlara yerleşemedikleri için sokakta kaldıklarını biliyor musunuz? Bu öğrenciler için ne yapacaksınız ?
 
-Öğrenciler kayıt yaptırmak için neden Hakkari'ye gelmiyorlar ? Ailelerin fuhuşla anılan bir üniversiteye çocuklarını göndermek istemediklerini biliyor musunuz?
 
-Eğitim yılı haftasında Van'da oturup yazılarınızı özel araç ile Van'a isteyip imzaladığınız doğru mudur? Bir yıldır 8 defa soruşturma açtığınız öğretim üyesi ile neyin karşılığında kendisinden özür dileyip barıştığınızı açıklar mısınız? Sayın Ceylan 'abi' diye hitap ettiğiniz üniversitede görevli yardımcı doçent kim ? Sayın Ceylan, 2 yıl önce göreve ilk başladığınızda iki yıla kadar üniversiteyi kampüse dönüştüreceğinizi, dönüştürmezseniz istifa edeceğini söylemiştiniz. Şimdi tam zamanı ve Hakkari'ye daha fazla ihanet etmeyiniz."