CHP'li Belediye Başkanı MHP'ye geçiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yılki Zonguldak ziyaretinde rozet taktığı Gökçebey İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi'nin bağımsız belediye başkanı Muhammet Albuz'un, partiye üye olmadığı ortaya çıktı.

30 Nisan 2013 Salı 18:26 tarihinde eklendi.

 

CHP İl Başkanı Halil Furat, rozet takma olayının belediye ziyaretinde geliştiğini söylerken; CHP örgütünden kendisine üyelik çağrısı gelmediğini belirten Albuz, MHP'ye katılacağını açıkladı.
 
Muhammet Albuz, 1992'de belde olan Bakacakkadı'nın SHP'den ilk belediye başkanı oldu. 2009 yerel seçimlerinde DSP'den 2'nci kez belediye başkanı seçilen Albuz, bir süre sonra partisinden istifa etti. Geçen yıl 6 Nisan'da Çaycuma'da 15 kişinin yaşamını yitirdiği köprü faciası nedeniyle ilçeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki Bakacakkadı Belediyesi'ni de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu, bağımsız belediye başkanı Muhammet Albuz'un yakasına rozet takarak CHP'de siyaset yapmasını istedi.
 
Ancak aradan geçen sürede Albuz'un, CHP'ye üyelik işleminin yapılmadığı ortaya çıktı. Geçen hafta MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile görüşerek MHP'ye katılma kararı aldığını açıklayan Albuz, CHP'den kendisine bir çağrı gelmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, rozet takarken kendisine grup toplantısına davet edileceği yönünde söz verdiğini ifade eden Albuz, "Bu sözler yerine getirilmedi. Beni üye dahi yapmadılar. CHP'nin il, ilçe, belde kongreleri olur, toplantıları olur, beni çağırmadılar. Bunları CHP'nin genel başkanına aktardım. Ama arayan soran olmadı. Ben de vatanını, milletini, Cumhuriyeti ve bayrağını savunacak bir tek parti olarak gördüğüm MHP'ye katılmaya karar verdim" dedi.
 
CHP İl Başkanı Halil Furat ise rozet takma işleminin ziyaret sırasında ani gelişen bir olay olduğunu söyledi. Albuz'un, uyumsuz olması nedeniyle örgüt tabanı tarafından partiye istenmediğini vurgulayan Furat, "Zonguldak örgütlerimiz kendisini istemedi. Belediye başkanı da genel merkeze giderek üyelik yaptırmak istedi. Ancak bu da gerçekleşmedi. MHP'ye hayırlı olsun" dedi.

DHA