CHP'li belediyeden ağaç katliamı

Yalova'da Tonami Meydanı'na yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında bu sabah Yalova Belediyesi ekipleri tarafından bölgede bulunan 158 ağacın kesimine başlanmasına Yalova Platformu üyeleri tepki gösterdi.

CHPli belediyeden ağaç katliamı
27 Kasım 2014 Perşembe 15:03 tarihinde eklendi.
Yalova'da Tonami Meydanı'na yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında bu sabah Yalova Belediyesi ekipleri tarafından bölgede bulunan 158 ağacın kesimine başlanmasına Yalova Platformu üyeleri tepki gösterdi. Platformu üyeleri belediye binası önüne gelerek siyah çelenk bıraktıktan sonra açıklama yaptı.
 
Grup adına konuşan avukat Zeki Öçal, köprülü kavşak yapımı bahane edilerek bu sabah erken saatlerden itibaren 200'e yakın ağacın Belediye tarafından katledildiğini söyleyerek, "Yalova Platformu olarak belediyeye önerilerde bulunduk. O ağaçların kesilmeden de bir trafik düzenlenmesi yapılmasının mümkün olduğunu, bu konuda uzmanların yardımcı olabileceğini söyledik. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti. Biz bugün Başkan'dan Yürüyen Köşk'le, kesilen ağaçlar arasındaki mesafeyi ölçmesini istiyoruz" dedi.