CHP'li belediyeden Kuran kursu

İzmir'in Çeşme ilçesinin CHP'li belediyesi Kur'ân kursu açtı. Belediye, Reisdere Mahallesi sakinlerinin talebine olumlu cevap verdi.

CHPli belediyeden Kuran kursu
04 Nisan 2013 Perşembe 11:30 tarihinde eklendi.

Mahalle camisine 50 metre mesafedeki kursun Atatürk köşesi, mefruşatı ve sıralara kadar bütün eşyaları da belediyesi tarafından tahsis edildi. Açılışı Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve İlçe Müftüsü Yahya Akman birlikte yaptı.

 
Açılış töreninde konuşan Başkan Tütüncüoğlu, “Buradaki kadınlarımızın, Kur'ân–ı Kerîm öğrenebilmek için zor şartlarda eğitim gördüğünü öğrendik. Hemen çalışmalara başladık ve gerekli imkanları sağladık.” dedi. 
 
Bölgede uzun süredir Kur'ân kursu açmak için teşebbüslerde bulunduklarını belirten İlçe Müftüsü Akman ise, “Mahallemizde yaklaşık 50–60 hanım kardeşimiz, yağmur ve soğuk dinlemeden camide Kur'ân–ı Kerîm öğreniyordu. Tirtir titreyerek iki sene boyunca bu şekilde eğitim gördüler. İhtiyacı belediyeye bildirince, derhal gerekli ayarlamaları yapıp binayı ve içindeki tüm malzemeleri tahsis ederek 20 öğrenci kapasiteli kursu vatandaşlarımızın hizmetine açtılar.” şeklinde konuştu. Kur'ân kursunun sosyal faaliyet ve kültür merkezi gibi hizmet vereceğine de inandığını kaydeden Akman, “Burada sosyal faaliyet, hattâ gün bile düzenlemenin hiç mahzuru yok. Burası eğitim yuvası olmanın yanısıra dayanışma ve motivasyon merkezi, sosyal hayatla kaynaşma evi de olacak.” dedi.

CİHAN