CHP’li Çelebi’den sessiz eylem

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, ''Şimdi size AKP döneminde ileri demokrasi uygulamalarını anlatacağım'' diyerek, TBMM Genel Kurulu kürsüsünde 5 dakika konuşmadan bekledi.

CHPli Çelebiden sessiz eylem
02 Temmuz 2012 Pazartesi 08:52 tarihinde eklendi.

 

Çelebi, Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden ''3. Yargı Paketi''ne ilişkin tasarıyla ilgili verilen bir önerge üzerine söz aldı. 
     
''Şimdi size AKP döneminde ileri demokrasi uygulamalarını anlatacağım'' diyen Çelebi, 5 dakikalık konuşma süresini susarak geçirdi. 
   
Çelebi, kürsüde bulunduğu sırada, CHP milletvekillerinin, ''Hiç mi anlatacak bir şey yok-'' sözlerine, mimik ve el hareketleriyle karşılık verdi. 
     
AK Parti'li milletvekillerinin eyleme tepki göstermesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ''Sayın milletvekilleri niye rahatsız oluyorsunuz. Sayın Çelebi bir şey söylemedi zaten'' dedi. Yakut'un, Çelebi'ye yönelik ''Sükut ikrardan gelir Sayın Çelebi'' sözleri Genel Kurul'da gülüşmelere neden oldu. 
   
Yakut, bir süre sonra da ''Sayın milletvekilleri lütfen... Sayın Çelebi kürsüde konuşuyor. Sayın Çelebi'yi dinleyelim'' diye espri yaptı. 
     
Çelebi'nin konuşma süresinin bitimine bir dakika kala TBMM Başkanvekili Yakut, ''Sayın Çelebi lütfen konuşmanızı toparlayın'' dedi. 
     
Yakut, Çelebi için ayrılan sürenin dolmasının ardından bir dakika daha ek süre verdi. Çelebi, ek süreyi kullanmadan, ''AKP demokrasisini anlattım, ileri demokrasinin Türkiye'yi nereye getirdiğini anlattım'' diyerek, kürsüden ayrıldı.