CHP'li Engin Altay'dan yurtdışı yasağı eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yurt dışını çıkış yasağı olan milletvekillerinin yasağının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Yurtdışı yasağının ivedilikle yeniden değerlendirilmesini, bu hukuksuz hukuk kararın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

CHPli Engin Altaydan yurtdışı yasağı eleştirisi
13 Ocak 2014 Pazartesi 22:06 tarihinde eklendi.
TBMM Başkanı sayın Cemil Çiçek'e de bu konudaki hassasiyetimi ilettik. Kendisi de bizim hassasiyetimizi doğru kabul ederek üzerine düşeni yapacağını bize iletti" dedi.
 
"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA GRUBUMUZA BİR YAZI GELDİ"
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile basına kapalı bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Ömer Süha Aldan, Sinan Aygün, Levent Gök ve Mehmet Haberal ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İtalya'ya yapacağı ziyarette kendisine eşlik etmesi için 2 CHP'li vekili davet ettiğini belirten Altay, "Bu davetten çok memnun olduk. Cumhurbaşkanlığı makamında grubumuza bir yazı geldi. Bu yazı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın 28-31 Ocak tarihleri arasında İtalya'ya yapacağı resmi ziyarete CHP'den 2 milletvekilinin kendisine eşlik etmesini istediler.

Biz 2 milletvekilimizin sayın Cumhurbaşkanına eşlik ve refakat etmek üzere köşke yazı hazırlıyorduk ki, ismini yazdığımız milletvekili arkadaşlarımız kendileri ile ilgili yurtdışı çıkış yasağı olduğunu, bunun Cumhurbaşkanı ile bile olsa bir sorun olabileceğini grubumuza bildirdiler. Bu yasağı hukuksuzluk olarak algılıyoruz. Bir saygısızlık ve hakaret olarak algılıyorum. Onun üzerine başka 2 arkadaşımızı da tedbiren bildirdik, durumu da Meclis Başkanı ile de paylaştık" dedi.
 
"YURTDIŞI YASAĞININ HUKUKSUZ HUKUK KARARIN ORTADAN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"
 
Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yurtdışı yasağının ivedilikle yeniden değerlendirilmesini, ve bu hukuksuz hukuk kararın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. TBMM Başkanı'na bu konuda hassasiyetimi ilettik. Kendisi de bizim hassasiyetimizi doğru kabul ederek üzerine düşeni yapacağını bize söyledi."
 
Bir gazetecinin Anayasa Komisyonu'nun toplanılacak mı? Sorusunu üzerine Altay, "Anayasa Komisyonu'nun toplanmaması diye bir şeyin, Komisyon Başkanı'nın komisyonu toplantıya çağırmaması diye bir şey söz konu değil. Buna cüret ederse 26'ncı maddeye göre çok büyük suç işlemiş olur. Sayın Başkan'ın da bu suçu işlettireceği kanaati bende yok. Toplamam demek anarşizm olur. Burhan Kuzu'nun anarşist bir tavır takınacağını sanmıyorum" diye konuştu. 

DHA