CHP'li Gençler, Lice'de acıyı paylaştı

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 3 başkan yardımcısıyla birilkte bugün, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'ne giderek, karakol protestosu olayları ile ilgili köylülerle görüştü.

CHPli Gençler, Licede acıyı paylaştı
07 Temmuz 2013 Pazar 22:28 tarihinde eklendi.
Olaylar sırasında ölen Medeni Yıldırım'ın vurulduğu alanda inceleme yapan CHP'li Yıldız, "Barışmak isteyen, savaş hazırlığını bırakmalıdır" dedi.
 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Genel Başkan Yardımcıları Nafer Çapar, Erhan Çetinkaya ve Sertaç Demirel ile birlikte, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığı Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'ne gitti.

Medeni Yıldırım'ın olaylar sırasında yaşamını yitirdiği yerde inceleme yapan CHP'li Yıldız ve beraberindekiler, askerlerin olay sırasında kullandığı çok sayıdaki gaz bombası fişeklerinin olay yerinde bulunması üzerine,"Savcı bunları neden delil diye almadı?" diye sordu.

Yıldız ve beraberindekiler, köyü dolaştıktan sonra kahvesinde köylülerle sohbet etti. İsimlerinin gazetelerde yazılmasını istemeyen köylüler, o gün yaşadıklarının bir vahşet olduğunu belirterek, CHP'nin çözüm sürecine yeteri destek vermemesinden yakındı.
 
BARIŞMAK İSTEYEN, SAVAŞ HAZIRLIĞINI BIRAKMALIDIR
 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Yıldırım ailesine başsağlığı dileyerek, "Her nerde insanlığın erdemi, özgürlük ve barış için mücadele eden varsa, o bizim yoldaşımız ve yol alarkadaşımızdır. Ethem Sarısülük, Abdullah Çömert, kavgamızın ışığı ise Medeni Yıldırım da can kardeşimizdir.

Bu elim olay AKP hükümetinin, 'Ben yaptım oldu' anlayışının ürünüdür. Barışmak isteyen, savaş hazırlığını bırakmaladır. Bu barışın ana kuralıdır. Ancak ne yazıkki olaylar bu minvalde gelişmemiştir" dedi.
 
BARIŞ GÖZYAŞI ORTAKLIĞIDIR
 
Son günlerde hükümetin barışın tesisi adına bölgede adımlar atıyormuş gibi gözüktüğünü ifade eden Yıldız, "Evet dışarıdan yapılan sığ bir okuma ile dünya ve Türkiye kamuoyunda böyle bir hissiyat var. Taksim Gezi Direnişi'nden Lice'ye açılan köprü, barışa inanmışların bünyesidir. Bu sesi ve iradeyi bugün Lice'de de duyabilirsiniz, Samsun'da da, Muğla'da da duyacağınız gibi. Çünkü İnsanlığın sesi ortaktır, sevgili dostlar. Çoğulcu demokrasinin sesi ortaktır, kapsayıcıdır" diye konuştu.

DHA