CHP'li Gök: Çifte kurultay şık olmadı

Kurultay toplanması için imza verenler arasında yer alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, ''çifte kurultayın şık olmadığını'' söyledi.

CHPli Gök: Çifte kurultay şık olmadı
27 Şubat 2012 Pazartesi 14:27 tarihinde eklendi, 1.272 kez okundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 17. Olağanüstü Kurultayı'nda yaklaşık 10 dakikalık konuşmasının ardından olağanüstü kurultay çağrısı yapan delegeler adına CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, kürsüye çıktı.
    
Salonda bulunanların ''yuh'' çekmesi üzerine Divan Başkanı Adnan Keskin, partilileri, ''O arkadaşımız da CHP'lidir. Onun da hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak her CHP'nin görevidir'' diyerek uyardı.
    
İsa Gök, 362 delegenin, demokratik tüzüğe kavuşmak için tüzük kurultayı imzası verdiğini anımsatarak, ''Bu imzalar verilince ilanlar başladı, şu salon, bu salonda, şu gündemde dört beş ayrı ilan... Parti tarihimizde bir kurultay ilanını becerememe ilk kez yaşandı. Sonuçta başarılı oldu, şükür'' diye konuştu.
    
Çifte kurultayın şık olmadığını ifade eden Gök, kurultaylarda davul zurna çalınabileceğini ancak teorinin, ideolojinin paylaşıldığı, ülke sorunlarının tartışıldığı fikir fırtınası olması gerektiğini belirtti.
    
İsa Gök, dünkü kurultaya hiç kimsenin, huzuru bozmaya gitmediğini dile getirerek, Siyasi Partiler Kanunu, Medeni Kanun'u, tüzüğü hatırlattığını söyledi. CHP'nin hukuki hata yaşamaması için uyarı önergesi verdiğini dile getiren Gök, kanuna göre tüzük kurultayı ve fesih kararının, delegelerin üçte ikisinin hazirunda imzasıyla olduğunu, tüzüğün değişecek her maddesinde, delege sayısının üçte ikisinin kabul oyu gerektiğini belirtti. Gök, tüzüğün yarıdan bir fazla oyla değiştirilemeyeceğini, bu sayının 840 olması gerektiğini savundu.
    
Olağanüstü kurultay toplanması için imza veren 362 delegeyi, kurultayın toplanmasını sağladıkları için tebrik eden Gök, dün tüzükte yapılan değişikliklerde de onların girişimlerinin etkili olduğunu söyledi.
    
CHP'yi ''sağa kaydığı'' gerekçesiyle eleştiren Gök, ''Bizim tabanımız soldur, devrimcidir. CHP, geçmişin hatırlamak zorundadır. Kuvayımilliyeyi, Halk Fırkası'nı hatırlamak zorundadır. Yeni bir yol çizilmesinden bahsediliyor. Bu yol mutlaka CHP'nin DNA'sına uygun olmalıdır. Bunun aksi CHP'yi sağcılaştırır. Sağın alternatifi sağ olamaz'' diye konuştu.
    
Kemal Kılıçdaroğlu, salondan ayrılmayarak konuşmasını sonuna kadar dinlediği İsa Gök'ü alkışladı.