CHP'li İnce'den AK Partili Coşkun'a tepki

CHP Grup Başkanvekili İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun'un "Derenin öbür tarafı" sözlerine bir kez daha tepki gösterdi.

CHPli İnceden AK Partili Coşkuna tepki
31 Ocak 2014 Cuma 18:30 tarihinde eklendi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un "Derenin öbür tarafı" sözlerine bir kez daha tepki göstererek, "Elinin körü. Neresinden geldiysem geldim. Sana mı soracağım?" dedi.
 
Muharrem İnce, partisinin Çiftlikköy ilçe Belediye Başkanı ve adayı olan Metin Dağ'ın seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 40 yıl önce Elmalık Köyü'nden Çiftlikköy'deki annesine yoğurt getirdiğini belirterek, "40 yıl içerisinde doldu taştı burası.

Kimisi Kars'tan, kimisi Erzurum'dan, kimisi Sivas'tan, kimisi Diyarbakır'dan, kimisi Trabzon'dan geldi. Kimi gelen Kürt, kimi Alevi, kimi Sunni, kimi Şafi, kimi Laz, kimi Arnavut, kimi Boşnak, kimi Arap, kimi derenin öbür tarafı, kimi derenin bu tarafı. Herkes geldi buraya.

Bu ülkede Demirel'le, Ecevit'le, Mesut Yılmaz'la, Tansu Çiller'le, Alparslan Türkeş'le rakip olduk. Ama yendik ama yenildik. Seçim meydanlarında Tayyip Erdoğan gelene kadar mezhep tartışması oldu mu? Peki, bu Başbakan gelene kadar seçim meydanlarında etnik köken tartışması oldu mu? Olmadı. İlk kez siyaset sahnesine mezhep tartışmasını, etnik köken tartışmasını bunlar getirdi" dedi.
 
AK PARTİ'Lİ COŞKUN'A TEPKİ
 
Konuşmasında, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'a yüklenen CHP'li Muharrem İnce, şöyle devam etti:
 
"Başbakan böyle olunca, vekili de böyle olur. Bana geçen diyor ki 'Sen derenin öbür tarafından geldin.' Elinin körü. Neresinden geldiysem geldim. Sana mı soracağım. Bir kere ben gelmedim, dedem gelmiş. Bunlar yakış almaz, doğru şeyler değil. Ancak atların soyuna bakılır. Arap atı mı, İngiliz atı mı diye. İnsanlarda bu işlere bakılmaz. İnsan kendinden sorumludur.

Ona bakarsan Gazi Mustafa Kemal Atatürk de suyun öbür tarafından geldi. Ne yapacağız şimdi? Derdin o mu oldu yoksa? Yanına almış iki tane göçmen milletvekilini, biri İstanbul, biri İzmir milletvekili. Onlar da ne yapsın, mecburen arkadaşları, aynı partiden. Basın toplantısı yapıyor. ya onlara gerek yok. Sen gel Muharrem kardeşinin yerine, bir kere özür dile Göçmenlerden ben seni affettiririm merak etme. Sen gel bir özür dile önce."
 
Coşkun'un geçtiğimiz cumartesi İdo Yalova İskelesi'nde karşılanma törenine de değinen İnce, "Bu numaralara gerek yok. İdo'da kendini karşılattırıyor. Ne oldu, bakan mı oldun, niye karşılama yapıyorlar? Üç senedir karşılamıyorlardı. Ne oldu da İdo'da seni karşılıyorlar?

Belediye Başkanı, İl Başkanı karşılamaya gitmiyor. Sen niye kendini karşılatıyorsun? Ben 12 senelik milletvekiliyim beni bir kere karşıladılar arkadaşlar. Onda da grup başkanvekili oldum. Grup başkanvekili muhalefetteki partinin bakanıdır. Bir kere karşılattım" dedi.

DHA