CHP'li İnce'den Erdoğan'a tepki

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasını değerlendirirken, ''Başbakan'ın görevi, 'böyle şeylere bekliyorduk' demek değildir. Başbakan, böyle şeyler bekliyorsa, beklenen bu gelişmelere karşı önlem almak zorundadır'' dedi.

CHPli İnceden Erdoğana tepki
13 Ağustos 2012 Pazartesi 12:33 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.

 

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın, ''birkaç Mehmet'' diye nitelendirilen askerleri, bir kaymakamı ve milletvekillerini kaçırdığını ifade etti. 
     
Başbakan Erdoğan'ın, CHP'li Aygün'ün kaçırılmasının ardından yaptığı açıklamayı değerlendiren İnce, ''(Böyle şeyler bekliyorduk) açıklamasını yaptı. Başbakan'ın görevi, 'böyle şeylere bekliyorduk' demek değildir. Başbakan, böyle şeyler bekliyorsa, beklenen bu gelişmelere karşı önlem almak zorundadır ama kendi ilçe başkanının kaçırılmasını 'bunun CHP'ye veya başka partilere yapılmaması manidardır' sözleriyle değerlendiren ve adeta bundan yakınan Başbakan'ın bu gelişmelere karşı önlem almadığını, alamadığını bütün milletimiz görmelidir'' ifadesini kulandı. 
     
Başbakan Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i şehitlerden özür dilemeye davet ettiklerini belirten İnce, şöyle devam etti: 
     
''Milletvekilimiz Hüseyin Aygün ve PKK tarafından kaçırılan askerlerimiz, kaymakamımız için bir an evvel harekete geçmelerini istiyoruz ve soruyoruz; kaç Mehmet ölürse Meclis'i toplarsınız- AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla okuduk. Anlaşılan o ki milletin değil Recep Tayyip Erdoğan'ın vekili olan Şamil Tayyar Erdoğan, başarılı bir operasyonla vicdanını aldırmış. 
     
Şehide 'kelle' diyen Başbakan'ın yardımcısı Hüseyin Çelik, 'PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye Meclis toplanmaz' demiş. Habur'da teröriste karşılama töreni düzenleyip devleti teröristin ayağına gönderenlerin, özel temsilcilerini Oslo'da PKK'lılarla görüştürenlerin, Erbil'de, ABD'de teröre çare arayanların Meclis'ten kaçmak için 'birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz' sözünü sarf etmeleri, şehitlerimize ve şehitlik mertebesine hangi kafa yapısıyla baktıklarının en açık göstergesidir. 
     
Beğenmedikleri İsrail bir askeri için dünyayı ayağa kaldırırken, AKP'nin al bayrağa sarıp toprağa verdiğimiz şehit kardeşlerimizden 'birkaç Mehmet' diye söz etmesi kabul edilemez. Hüseyin Çelik, bu sözleriyle şehitliğin ne anlama geldiğini bilmediğini ortaya koymuştur. Biz kendisinin mini marketten dönüştürülen birkaç büyük iş yeri kurma işlerinden anladığını çok iyi biliyoruz. TBMM, 'birkaç Mehmet' diye küçümsedikleri, Mehmetlerin canları pahasına emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı verdikleri mücadele ile kurulmuştur.''