CHP'li kadının pilav sorusu valiyi kızdırdı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gezi Parkı'na destek eyleminin yapıldığı parkta polislere pilav dağıttı.

CHPli kadının pilav sorusu valiyi kızdırdı
22 Haziran 2013 Cumartesi 12:19 tarihinde eklendi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı Atatürk Parkı'nda çevik kuvvet polislerine tavuklu pilav dağıttı. Etkinliği izleyen bir kadın, "Vali pilav dağıtıyor dediler doğru mu?" dedi. Bunun üzerine Vali Coş da "Pilav dağıtmak için senden izin mi alacağım" karşılığını verdi.
 
Adana Valiliği, akşamları Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği Atatürk Parkı'nda, polislere tavuklu pilav dağıtılacağı duyurusunu yaptı. Parka, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte gelen Vali Hüseyin Avni Coş, bekleyen polislerle selamlaşıp, eylemlerde sağduyulu davrandıklarını belirterek teşekkür etti. Bu arada Vali Coş'un yanına yaklaşan ve adını açıklamayan bir kadın, "Vali pilav dağıtıyor dediler doğru mu?" diye sordu. Vali Coş kadına dönerek, "Bunu size kim söylediyse ona sorun" dedi. Kadın da Coş'a dönerek, "Biraz tuhaf geldi, eylem yapılan yerde. Burada Gezi Parkı eylemleri yapılıyor" dedi. Bunun üzerine Vali Coş, "Burası park, hanımefendi. Pilav dağıtmak için senden izin mi alacağım? Sen kimsin, haddini bil, terbiyeli davran" dedi. 
 
Adını açıklamayan kadın Vali Coş'un yanından uzaklaşırken, bu kez başka bir kadın "Türkiye iyiye gitmiyor" dedi. Bunun üzerine Vali Coş da kadına dönerek, "İyiye gidip gitmediğini görmek istiyorsanız. Suriyeli misafirlerimizin kaldığı kampa gidin. O zaman görürsünüz, iyiye gidip gitmediğini" karşılığını verdi. 
 
Daha sonra Coş'un yanına gelen başka bir kişi ise parktaki eylemlerden rahatsız olduklarını belirterek, polise yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. 
 
POLİSE PİLAV DAĞITTI
 
Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra kazanın başına geçerek kendi doldurduğu pilavları çevik kuvvet polislerine dağıttı. Türkiye'de en kolay şeylerden birinin polisi eleştirmek olduğunu belirten Vali Coş, şunları söyledi:
 
"Polis teşkilatı hepimizin mal ve can emniyetini sağlamasına rağmen genellikle yaptığı hizmetler, ön planda tutulmuyor. Bazen münferit eksiklikler olduğu zaman bu bütün teşkilatın motivasyonunu etkileyecek şekilde genelleştirilip yaygınlaştırılıyor. Teşkilat bu şekilde demoralize ediliyor" dedi. Son 20 gündün polislerin yeterince dinlenemeden bir çok insani ihtiyaçlarını gideremeden olağanüstü bir şekilde çalıştığını söyleyen Vali Coş, "Bu itibarla yaptıkları bu başarılı sabırlı, gayretli çalışmaları nedeniyle bizde kendilerine teşekkür etmek istedik. Kamu düzeninin korunmasının ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz günlerde gördük. Ne otobüs durakları kaldı, ne reklam panoları kaldı, ne trafik ışıkları kaldı. Şiddet içeren davranışların yaşanmaması polisin fevkalade dikkatli sağduyulu yaptığı görev sayesinde olmuştur. Bugünde bu vesileyle rahmetli şehit mesai arkadaşımız Komiser Mustafa Sarı'yı anmak hem de kalbimizin polis teşkilatıyla birlikte olduğunu her biri adsız kahraman olan bu arkadaşlarımızın bu vesileyle selamlamak, onlarında bu parka gelen vatandaşlarımızla kucaklaşmaları için böyle bir etkinlik tertipledik" diye konuştu.

DHA