CHP'li kadınlar barış için yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İl Başkanlığı önünde toplanarak Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü ve Beyaz Güvercin uçurdu.

CHPli kadınlar barış için yürüdü
01 Eylül 2013 Pazar 21:04 tarihinde eklendi.
 
CHP İzmir İl Kadın Kolları, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 'Barış İçin Beyaz Yürüyüş' adında etkinlik düzenledi. Beyaz tişört giyen ve kırmızı fular takan yaklaşık 100 CHP'li kadın, Çankaya semtindeki CHP İl Başkanlığı önünde toplandı.

'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'Savaşa karşıyız çünkü anayız' ve 'CHP barışın değerini bilir' sloganları atan topluluk, Şair Eşref ve Plevne bulvarları üzerinden Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Topluluğa kafe ve restoranlarda oturan vatandaşlar da ıslık ve alkışlarda destek verdi. Gündoğdu Meydanı'nda topluluk adına basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, 1 Eylül'ün Dünya Barış Günü ilan edilmesinden bu yana 64 yıl geçmesine rağmen, barışın emperyalist güçler tarafından engellendiğini söyledi. Dünyanın pek çok ülkesinde yıkıma yol açan işgallerin olduğunu söyleyen Utku, sıranın Suriye'ye geldiğini belirtti.

Lozan Anlaşması'nı içine sindiremeyenlerin, Sevr sevdasıyla yanıp tutuştuklarını savunan Utku, "AK Parti sıfır sorun diye başladı. Bugün tüm yakın ve uzak komşularımızla sorunlu ve kavgalı durumdayız. Komşularımızla barış içinde olmanın önemini sadece CHP bilir. Ulusumuz ve topraklarımız tehdit edilmedikçe savaş istemiyoruz. Barışı sağlamak için savaşak zorunda değiliz. Biz CHP'li kadınlar olarak barışı destekliyor ve istiyoruz" dedi.
 
Basın açıklaması ardından CHP'li kadınlar barışı simgesi olan beyaz güvercinleri uçurdu. CHP'li kadınlar hep bir ağızdan atılan 'Yurtta Barış dünyada barış' sloganları sonrası dağıldı.

DHA