CHP’li Kaplan’dan HES değerlendirmesi

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP’li il meclis üyelerinin hes ve regülatör imar planına ilişkin onay vermesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHPli Kaplandan HES değerlendirmesi
19 Eylül 2014 Cuma 16:38 tarihinde eklendi.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt, Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan ve partililer gazetecilerle bir araya geldi. Pülümür İlçesi Doğanpınar Köyü Karasu üzerinde yapımı planlanan Armağan Regülatörü ve HES projesi imar planının 17 üyeli İl Genel Meclisi’nde 8 CHP’li, 1 AKP’li tarafından onay verilmesi nedeniyle tepkilere neden olan konu ile ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Tunceli-Pülümür arasında yapımı planlanan Armağan Regülatör ve HES projesine onay veren CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin hatalarını fark ederek imzalarını geri çektiğini söyledi.İl genel meclis üyelerinin yaptığı davranışın yanlışlığına dikkat çeken Kaplan, "Öncelikle şunu söyleyeyim. İl Genel Meclis üyelerimizin yaptığı bu davranış yanlıştır. CHP’nin parti programında, politikalarında, söylemlerinde HES’lere bakış açısı ortadayken, bu arkadaşlarımızın bu politikalara aykırı olan açıklamaları ve imza atmış olmaları yanlıştır. Ama güzel bir tarafı sizlerin duyarlılığı, kamuoyunun tepkisiyle bu arkadaşlarımız çok kısa bir sürede verdikleri kararın yanlış olduğu bilincine vararak attıkları imzaları geri almak istediklerini ve Dersim Halkından özür dilediklerini dile getirdiler. Bununla ilgili arkadaşlar hakkında partinin disiplin kurulları gereğini yapacaktır." dedi.

CHP’li Meclis üyelerinin parti ve vatandaşların tepkisi üzerine hatalarını fark ederek imzalarını geri çekmek için Valilik ve bakanlık ile iletişime geçtiklerini hatırlatan Kaplan, "İmzalarını geri almaları karşısında valinin hukuksal zeminde ilgili şirkete vermiş olduğu teminatlar doğrultusunda direnmesi söz konusu olabilirdi. Bu direncin oluşmaması anlamında biz de bakan, valilik düzeyinde girişimlerde bulunduk. Önemli olan Dersim coğrafyasının korunması, önemli olan çevrenin ve tabiatın zarar görmemesi; önemli olan Dersim’de huzurun olması. Bu çerçeveden bakmanızı istiyoruz dedik. Sayın bakan ve valiye teşekkür ediyoruz. Dersim coğrafyasının farklı konumu nedeniyle huzura gereksinimi olduğunu acil olduğunu bu karada yanlarında olacaklarını ifade ettiler." şeklinde konuştu.

"BİLİM YUVALARI BİLİM ÜRETMELİDİR"

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Durmuş Boztuğ’un üniversitede cami ve cem projesine ilişkin de açıklamada bulunan Kaplan, bilim yuvalarının inançlara alet edilmemesi gerektiğini belirtti. Bütün inançların ibadetlerine saygısı olduğunu ve herkesin dilediği şekilde inancını yerine getirmesi gerektiğine inandığını ifade eden Kaplan, "Bütün ibadet ve inançlara saygım var.Herkes dilediği inancı ve ibadeti istediği şekilde yapmalı. Ama üniversitelerde, bilim yuvalarında sanki Tunceli’nin tüm sorunları bitmiş; üniversitenin tüm sorunları bitmiş, yurt sorunları bitmiş, bir tek inanç noktasında bir eksiklik varmış gibi bir algı oluşturmak sayın rektöre yakışmıyor o rektör de böyle düşünürse Tunceli’ye de yakışmıyor. İnançlara saygım var ama inançlar üzerinden yaşam biçimlendirilmesine bilim yuvalarının bunlara alet edilmesine izin vermemek lazım.Bilim yuvaları bilim üretmelidir." diye konuştu.


CİHAN