CHP’li Koç: Hodri meydana hodri meydan

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler için yaptığı hodri meydan çağrısına, "Hodri meydana hodri meydan

CHPli Koç: Hodri meydana hodri meydan
21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:42 tarihinde eklendi.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan’ın ‘fren tutmaz’ açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Koç, "Maalesef Başbakan ne söylediğini bilmez durumda.” diye konuştu. AK Parti’ye yüklenen Koç, “Emperyalizmin bu coğrafyada sizi işbirlikçi olarak kullanma süresinin dolduğunu anlayıp, sifonun çekileceğini bir şekilde hissediyorsunuz demektir. Tarih böyledir. Adamı önce pazarlarlar, kullandıktan sonra da deliğe süpürürler." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, diktatörlükte diktatör diyeni sallandırırlar, şeklindeki açıklamalarını eleştiren Koç, "Neyi sallandırıyorsun. Dön uygulamalarına, eylemlerine bak. Hiç bozulma, seyircilerinin önünde gaza gelme. Kafanın arkasındakilerle, yaptıklarınla, söylemlerinle dört dörtlük diktatör özentisizin. Şıp diye yakışıyor bu tabir." şeklinde konuştu. Erdoğan’ın, başbakan sıfat ile yaptığı konuşmaların masa üzerine çıkıp nutuk atar gibi olduğunu savundu.

Toplantıda Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Suudi Arabistan Kıralı Abdullah ile çekilmiş fotoğrafını basın mensuplarına gösteren Koç, "Ayağına gidip kaldığı otelde fotoğraf çektirmişlerdi. El ele dolaşıyorlardı. Şimdi ne oldu? Niye bozuştunuz? Sen geçmişte kimin elini tuttu isen iflah olmadı. Sen Sisi ile de kanka imişsin bir zamanlar. Bu kankalara ne oldu Sayın Başbakan?" dedi.

Erdoğan’ın Gazze ziyaretini gerçekleştiremediğini kaydeden Koç, "İsrail ile papaz oldun, Mısır ile ilişkiler ortada. Gazze’ye paraşütle mi gönderecekler seni?" diye sordu.

Koç, Başbakan Erdoğan’ın demokrat olamayacağını savunarak, “Seni gidi demokrasi takiyecisi seni.” ifadesini kullandı.

Koç, Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimler için yaptığı hodri meydan çağrısına ise "Hodri meydana hodri meydan." diyerek cevap verdi. Yunus Emre’nin, ‘Kendinden başka kimseyi beğenmez, Yüksek yerde durur aşağı inmez. Nice tahta çıkanlar yere düştü, Nice ben diyene sinek üşüştü.’ şeklindeki dizelerini okudu.


CİHAN