CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHPli Öztraktan Erdoğana eleştiri
29 Ağustos 2014 Cuma 13:59 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu makama seçildikten sonra AK Parti'nin Olağanüstü Kongresine katılmasını, başbakan ve genel başkanlık görevini sürdürmesini eleştiren Öztrak, "Bu ülkede partisinin amblemini bastonunda taşıyan cumhurbaşkanı olmuştur, partili cumhurbaşkanları olmuştur. Ama hiçbir cumhurbaşkanı anayasanın çizdiği sınırların üzerinden böyle gaddarca geçmemiştir" dedi.
 
CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda yapılan cumhurbaşkanı ant içme töreninde anayasanın çiğnendiği bu gelişmelere karşı protesto hakkını kullandığını söyleyen Öztrak, şunları kaydetti: "Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi 12. cumhurbaşkanını seçen halkın iradesine sonuna kadar saygı gösterilecektir. Yaptığımız cumhurbaşkanının meşruiyetini reddetmek değildir. Ancak seçilmiş cumhurbaşkanından halkın iradesinin tecelli ettiği bu Meclis'te yapılan anayasa ve yasalara saygı göstermesini, demokratik teamüllere uymasını beklemek her bir milletvekiline emanet edilen milli iradeye sahip çıkmanın gereğidir. Dileriz ve isteriz ki dün yaptığımız uyarı dikkate alınsın, 12. cumhurbaşkanı yemine ve anayasanın tüm hükümlerine sadakatle bağlı kalsın. Yine dileriz ve isteriz ki yanlış bağlanan gömleğin ilk düğmesi hemen doğru düğme ile değiştirilsin. Buna halen fırsat vardır."
 
Öztrak, "62. hükümet cumhurbaşkanının talimatlarını yerine getirmekten, borç batağına saplanmış vatandaşlarımızın nefes almasını sağlayacak, dışarıdan yaklaşan ters dalgaya karşı ekonomimizin içsel dayanıklılığını artıracak, rekabet gücümüzü tahkim edecek ciddi reformları yapmaya ve gerekli tedbirleri almaya vakit bulamayacaktır" dedi.
 
Öztrak, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de "Almanya Türkiye'yi dinlemiş ama hükümetten hiçbir tepki yok. Adeta Türk hükümeti, yetkilileri, Alman istihbaratının şantajı altında ya da Alman istihbaratına yüklenmekten korkuyorlar. Böyle bir şey olmaz. Bu rezalettir" diye konuştu.