CHP'li Seyhan'dan şok iddia

Bilişim uzmanı CHP’li Tacidar Seyhan, birçok milletvekilinin isteği üzerine evlerinde ve ofislerinde kamera araması yaptığını açıkladı.

CHPli Seyhandan şok iddia
26 Mayıs 2011 Perşembe 09:54 tarihinde eklendi, 1.247 kez okundu.

 

Seyhan 20 milletvekilinin evine gizlice yerleştirilmiş kameralar bulduğunu söyledi. Seyhan bu vekillerin adını vermedi.
 
CHP’nin bilişim teknolojisi uzmanı Adana Milletvekili Tacidar Seyhan gizli kamera görüntüleriyle ilgili bir skandalı Vatan Gazetesi'ne açıkladı. Seyhan, şimdiye kadar 20’nin üzerinde milletvekilinin ricası üzerine ev ve ofis araması yaptığını belirterek, “Bu kesinlikle organize bir iş. Bu işlem en az 15, 20 kişilik bir ekip tarafından yapılıyor belli ki” dedi. Seyhan, “Sadece CHP’liler mi?” sorusunu, “Detay vermek istemiyorum. Çünkü arkadaşlarımız (Sana güveniyoruz) dediler. Kimseyi kırmak istemem. Ama sadece CHP’liler yok” ifadesini kullandı.
 
Kendisinde bulunan gizli kamera bulma cihazıyla çalıştığını belirten Seyhan, “Evlerinde veya ofislerinde kamera bulduğunuz milletvekillerinin tepkisi ne oldu?” sorusunu ise, “Çok üzülüyorlar. Çoğunun ofisine hatta evlerine yerleştirmişler. Neredeyse baktığım her ofisin ve evin prizinde ya da buatında gizli kamera buldum” diye konuştu.
 
“Benzer cihazlar mı?” sorusunu ise Seyhan, “Çözünürlüğü yüksek olan da var, düşük olan da var. Şu ana kadar çekim yapan kameraları incelediğimde aynı özelliklere sahip olduğunu gördüm. Hatta bir yıl önce yapılanlar dahil hepsi aynı tip kamerayla görüntülenmiş. Bu arkadaşlarımdan savcılığa başvuranlar olduğu gibi olmayanlar da var. Ancak benim isim vermem doğru olmaz” dedi.
 
İstek çok yoğun
 
Çıkan haberler üzerine bir çok milletvekilinin de kendisine ulaştığını belirten Seyhan, “Benim evimi, ofisimi arar mısın diyen çok oldu mu?” sorusunu, “Çok yoğun bir istek var. Ama olayın vehametine bakar mısınız? İnsanların aileleriyle oturdukları evlere gizli kamera yerleştirmişler. Dehşet birşey” ifadesini kullandı.
Seyhan, daha önce de kendi aracına yerleştirilen böcekler bulduğunu belirterek, “Bakıma gittiklerinde veya uzun süreli park halinde araçlara bu cihazları yerleştiriyorlar. Aracımdaki böceği 9 ay önce buldum, ama nerede yerleştirildiğini öğrenemedim” demişti.