CHP'li Tezcan hastane çıkışı açıklama yaptı

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın, Meclis Genel Kurulu'nda yumruklu saldırısına uğraması sonrası hastaneye kaldırılan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan hastaneden taburcu oldu.

CHPli Tezcan hastane çıkışı açıklama yaptı
23 Ocak 2014 Perşembe 21:07 tarihinde eklendi.

Hastane çıkışı konuşan Tezcan, AKP iktidarının parlamentodaki sayısal çoğunluğunu kendileri için özel güvence olarak görüp, çok ciddi noktalarda muhalefete her türlü sözlü ve her türlü şiddete dönük saldırıyı kurumsal hale getirmeye başladığını söyledi. Tezcan, saldırı sonrasında AKP'li milletvekillerinin saldırgan milletvekilini, tebrik etmesini yadırgadığını da vurguladı

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, saldırı sonrası geldiği Güven Hastanesi'nden akşam saatlerinde taburcu olarak ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Tezcan, “Bugün TBMM'ye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık.

Dilim varmıyor ama eşkıya Meclis'e indi demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Uzun zamandan bu yana Türkiye gündemini işgal eden bir kanun teklifi. Yargının doğrudan doğruya hükümete bağlanmasına yönelik bir kanun teklifine yönelik olarak anamuhalefet partisi olarak CHP haklı bir muhalefet yürütüyor. Düşüncelerimizi söylüyoruz.

Eleştirilerimizi ifade ediyoruz. Ve iktidar partisi milletvekillerinin gerek kürsüden, gerekse oturdukları sıralardan hakaret ve küfür içeren sözlerine rağmen, demokratik bir olgunlukla düşüncelerimizi sözlerle ifade etmeye özen gösteriyoruz. Biz eşkıya değiliz. Biz kabadayı değiliz. Biz Türk milletinin oylarıyla seçip gönderdiği, milletvekilleriyiz.

Biz orada Türk milleti adına görev yapıyoruz. Yoksa, kabadayılık yapmayı, eşkıyalık yapmayı, herkes bilir. Ama önemli olan, onu kendinize yakıştırıp yakıştırmamanızdır. Ne yazık ki AKP iktidarı, parlamentodaki sayısal çoğunluğunu da kendileri için özel güvence olarak görüp, ona da güvenerek, çok ciddi noktalarda muhalefete her türlü sözlü ve her türlü şiddete dönük saldırıyı, kurumsal hale getirmeye başladı.” şeklinde konuştu.

Yumruklu saldırı ile ilgili de konuşan Tezcan,”Bütün dünya parlamentolarında ve bizim parlamentomuzda da zaman zaman tatsız olaylar yaşanır. Zaman zaman sert tartışmalar yaşanır. Ancak bunun fiili saldırıya yönelmesi ve şiddetin bu şekliyle kurumsal hale gelmesi, demokrasi açısından ciddi bir durumdur.

Saldırgan milletvekili, yaklaşık elli metre öteden kendi sıralarının arka tarafından kalkıyor, koşarak bizim sıralarımıza doğru geliyor ve bizim sıralarımızda doğrudan üzerimize saldırıyor. Bunlar, tesadüfî değil. Saldırı bittikten sonra, parlamentonun arka sıralarında ne yazık ki AKP milletvekilleri saldırgan milletvekilini tebrik etmişler, tokalaşmışlar, kutlamışlar.

TBMM’nin çalışma ortamına oturtacaksak, bunun cevabını vermek kolaydır. Milletvekillerimiz bu konuda kararlıdır. Ama biz Türkiye de demokrasiyi ve hukuku savunma konusunda kararlılık gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hangi tür saldırı olursa olsun, bundan sonrada Türkiye de yargı bağımsızlığını savunma konusunda kararlılığımız devam edecek. İktidarın zorbalığına boyun eğmiyeceğiz.” dedi.


CİHAN