CHP'li vekil 12 saat konuşacak

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, TBMM Milli Eğitim Komisyonundaki görüşmelerinde söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, konuşmasını 12 saat sürdüreceğini söyledi.

CHPli vekil 12 saat konuşacak
05 Mart 2012 Pazartesi 16:28 tarihinde eklendi, 1.161 kez okundu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.
    
Toplantının başlangıcında söz alan Engin Özkoç, komisyon üyelerinin teklif üzerinde benzer konulara karşı çıktığını, bu nedenle teklifin yeniden ele alınarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını, aksi takdirde söz sırası kendisine geldiğinde 12 saat konuşacağını söylemişti.
    
Toplantıda söz sırası kendisine gelen Özkoç, bazı milletvekillerinin, ''12 saat konuşacak mısınız-'' sorusuna, ''Evet konuşacağım'' karşılığını verdi.
    
Teklifin aceleyle getirildiğini iddia eden ve geri çekilmesi gerektiği görüşünü yineleyen Özkoç, konuşmasında, konuyla ilgili Avrupa ülkelerinden örnekler verdi ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini anlattı.
    
Özkoç, konuşmasının uzun süreceği için stenograflara kolaylık olması amacıyla elindeki yazılı metni verebileceğini, onların yalnızca yazılı olmayan konuşmalarını kayıt için not alabileceğini söyledi.
    
CHP'li Engin Özkoç'un  konuşması sürüyor.