CHP'li vekil Ankara'ya talip

CHP Ankara Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Aylin Nazlıaka, Ankara'nın havası, suyu ve siyasetinin kirli olduğunu, bunu bir kadın eli ile düzelteceğini söyledi.

CHPli vekil Ankaraya talip
05 Aralık 2013 Perşembe 17:19 tarihinde eklendi.
Nazlıaka, "Her gün 5 kadın öldürülüyor, her 3 kadından 1'i şiddet görüyor. Toplumumuzda kadın-erkek eşitliğinin olması için çok ciddi mücadele vermemiz gerekiyor" dedi.
 
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79'uncu yıl dönümünde Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın, Kazan ilçesindeki mezarı başında yapılan anma törenine katılan Aylin Nazlıaka, DHA'nın sorularını cevaplandırdı. Nazlıaka, "Bugün Kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümünü kutluyoruz. Ama bugün içinde bulunduğumuz süreç içerisinde her gün 5 kadının öldürüldüğü her gün, 3 kadından biri şiddet görüyor. Kadınlar işsizlikle., parasızlıkla mücadele etmeye çalışıyor. Bugün bizde kadın erkek eşitliğini içselleştirmiş bir parti olarak bugün burada meclise giren ilk kadın parlamenterimizi mezarı başında anmış olduk. Ben aynı zamanada Ankara için Belediye başkan aday adayıyım. Ben burada bir makama değil, bir hizmete talibiz. Aslında bu bir siyasetçi için fedakarlıktır. Biz bu fedakarlığı isteyerek yapıyoruz. Çünkü toplumuzda kadın erkek eşitliğinin olması için çok ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyor. Ben her koşulda hem partim, hem de ülkemin kadınları için mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.
 
Ankara Büyükşehir belediye Başkanlığı için aday gösterilmediği takdirde bir küskünlüğünün olmayacağının aldını çizen Nazlıaka, aday olması halinde ise Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e karşı en büyük kozunun kadın dayanışması olduğunu, bunu da gençlerle sileceğini belirtti. Nazlıaka, "Ankara artık bir yenilik istiyor, ilgi,sevgi, merhamet, vicdan istiyor. Ankara herşeyden öte asıl odağını halka yöneltmiş bir belediye başkanını hak ediyor. Ankaramızda şu anda suyumuz kirli, havamız kirli, her şeyden öte siyaset kirli. Onun için Ankara'ya bir kadın elinin değmesi demek, siyasetinde temiz eller tarafından yürütüleceğinin bir garantisidir diye düşünüyorum. CHP olarak yerel seçimlerde aday konusunda daha çok kadına yönelme konusunda kararlıyız. Parti yönetimimizde bu konuda dirayetini ve niyetini her fırsatta belli ediyor zaten" dedi.

DHA