CHP'li vekillere soruşturma!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası'nın dünkü duruşması sırasında, cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlattı.

CHPli vekillere soruşturma!
09 Nisan 2013 Salı 12:12 tarihinde eklendi.

 

Ergenekon davası sırasında Silivri Cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin CHP’li vekiller hakkında soruşturma başlatıldı. 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda devam edilen Ergenekon davası sırasında dışarıda olaylar çıkmıştı.

Bariyerleri yıkan göstericilere jandarma ve çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti. Mahkeme başkanı, çıkan olayları da göz önünde bulundurarak duruşmayı sona erdirmişti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaşanan olaylara ilişkin CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Ali Özgündüz, Mahmut Tanal ve Nur Serter hakkında “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak" iddiasıyla soruşturma başlattı. CHP’li diğer milletvekilleriyle ilgili ise görüntülerin incelendiği, inceleme sonunda soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceği belirtildi.

Ayrıca cezaevi önünde toplanan kalabalığa ilişkin ise “kamu malına zarar verme”, “görevlilere direnme” ve “mahkemeye hakaret ve tehditlerde bulunma” gibi çeşitli suçlardan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA