CHP'liler Sultangazi'de taş ocağı eyleminde

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri, Sultangazi'de mahallelilerin sorunlarına dikkat çekti.

CHPliler Sultangazide taş ocağı eyleminde
01 Ekim 2016 Cumartesi 16:58 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve beraberindeki CHP'liler Sultangazi'de ilk olarak şikayetlere neden olan taş ocakları bölgesine gitti. Burada mahalle sakinleriyle konuşan CHP'liler daha sonra açıklama yaptı.
 
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, parti olarak Sultangazi'de bulunan taş ocakları ile ilgili bugüne kadar 100'lerce önerge verdiklerini ancak taş ocağı sorunun çözülmediğini ifade ederek, "4 ay süre veriyoruz. Bugün itibariyle sorunu olağanüstü önergelerle TBMM'ye taşıyacağız. Taş ocakları kapatılacak denildi. Tekrar açıldı. AKP'nin bir çıkarı ve destek veren gruplar var. Belediye bugün biz geleceğiz diye iyi bir iş yapmış yolları sulamış toz olmasın diye. Burada yaşayanların tüberküloz, kanser gibi hastalıklara yakalanma riski var. Sermayenin karşıtı değiliz. Ancak insan sağlığı önemli" diye konuştu. 
 
Sultangazi Cebeci yolundaki taş ocağında çalışan hafriyat kamyonlarının yoldan geçişi sırasında, yerleşim yerlerinin toz altında kaldığı görüldü. Basın açıklamasına katılan Sultangazili bazı vatandaşlar, çocuklarını da yanlarında getirdi. Sultangazi'de yaşadığını söyleyen Yeliz Kaya, basın açıklamasına 4 aylık bebeği Furkan ile katılması dikkat çekti.  Basın açıklamasına katılanlar, "İnsanlık onuru, sermayeyi yenecek" diye slogan attı.
 
"HABİBLER MAHALLESİ'NİN TAPU SORUNU DA MECLİS'E TAŞINACAK"
 
CHP'liler taş ocaklarının kapatılmasına ilişkin yapılan basın açıklamasından sonra, Habibler Mahallesi Yardımlaşma Derneği'ne giderek, Habibler Mahallesi'nde tapu sorunu yaşayanlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Canpolat, yıllardır tapu sorunu yaşadıklarını belirten Habibler sakinlerinin tapu alabilmesi için konuyu, Meclis gündemine taşıyacaklarını da ifade etti.