CHP'lilerden Egemen Bağış'a tepki

İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, Meclis'te AK Parti ile CHP, MHP arasında tartışma konusu oldu.

CHPlilerden Egemen Bağışa tepki
20 Aralık 2013 Cuma 21:27 tarihinde eklendi.

CHP'liler, rüşvet aldığı iddia edilen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Meclis Genel Kurulu'ndan çıkarılmasını isteyince ortalık bir anda karıştı.

Muhalefet milletvekilleri önce "O bakanlar nerede?" diye bağırdı. Daha sonra da çalışmalara katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'ın salondan çıkması için protesto ettiler. Bağış, Genel Kurul salonuna girince CHP'liler protesto ederek alkışladılar.

Bağış'a ve üç bakana yönelik sataşmaların ve yolsuzluk iddialarının artması üzerine tartışma çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Bu bakanın buradan çıkartılması lazım. Giydiği elbisenin hesabını vermesi gerekir. Adı yolsuzluklara karışan bir bakan nasıl burada oturuyor?" diye bağırdı.

Bağış ise yerinden kalkarak kürsüye gitti ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten söz istedi. Bakan Bağış, hükümet sıralarına geldiğinde arkadaşları tarafından çembere alınarak konuşma yapmaması ve salondan çıkması konusunda ikna edilmeye çalışıldı.

Mecliste CHP ve AK Parti sıralarından sözlü sataşmalar yaşandı. Ortamın gerilmesi üzerine Meclis Başkanı Çiçek, birleşime 10 dakika ara verdi. Öte yandan, birleşim devam ederken Egemen Bağış, hükümet üyeleri ile AK Parti'li milletvekilleriye kısa süreli sohbetler yaptı. 


CİHAN