CHP'lilerden Gezi protestosu

CHP İzmir İl Başkanlığı üyeleri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

CHPlilerden Gezi protestosu
13 Haziran 2013 Perşembe 22:31 tarihinde eklendi.
Yaklaşık 3 bin partilinin katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda son buldu. Ellerinde sadece Türk bayrağı taşıyan CHP'liler, sık sık slogan atıp hükümete tepkilerini düdük çalarak gösterdi.
 
CHP üyeleri, saat 19.00'da, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapan vatandaşlara destek olmak için Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş öncesi parti araçlarından 'Küfür etmeyin. Belirlenen sloganlar dışından slogan atmayın. Elinizde sadece Türk Bayrağı olsun. Provokatörlerin oyununa gelmeyin' anonsları yapıldı.

Kortejin başında bulunan CHP'li gençler, Hatay'da, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için protesto gösterilerine katılan ve polis tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen Abdullah Can Cömert'in fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde 'Seni asla unutmayacağız' yazılı pankart taşıdı.

Ellerinde, 'Özgürlük, demokrasi ve barış için meydanlara iniyoruz', 'Deniz olduk asıldık, okyanus olduk geliyoruz', 'Mesele üç beş ağaç değil mesele bir odun meselesidir', 'Geçmişe değil geleceğe sahip çık' pankartı taşıyan partililer, sık sık, 'Hükümet istifa', 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı. Yürüyüşe, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe ve belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
 
SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
 
Yürüyüşlerini Gündoğdu Meydanı'nda sonlandıran yürüyüşte partililer, Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada, Körfez'deki gemilerde eyleme destek verdi.

Parti minibüsünden kalabalığa seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, "Taksim, Kızılay, Gündoğdu Meydanı'ndakilere selam olsun. Direnmeye devam edeceğiz. Diktatörlüğe başkaldıran Türkiye'nin gençlerine selam olsun. Bu meydanlarda artık, 'Gün geldi devran döndü sıra hesapta' sloganları üretilmiştir. Özgürlüğümüzü alana kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi. Moroğlu'nun sesinin bağırmaktan kısıldığı gözlemlendi.
 
KÜFÜRE, ŞİDDETE KARŞIYIZ
 
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, "Deniz, Yusuf, Mahir insancıl bir yaşam için canlarını verdi. Bu direnişte hayatını kaybedenler de tarihin unutulmaz sayfalarında yerini aldılar. Bu ülkede 2 bin 824 öğrenci parasız eğitime tepki gösterdikleri için hapiste. Onların tek suçu hak aramak.

İşsizler iş bulmak için, öğrenciler hak aramak için, çiftçiler, tarımda çalışanlar istediğini alabilmek için ayağa kalktı. Bu insanlar özgürlük, demokrasi için ayağa kalktılar. Ey Tayyip hayatıma karışma diye ayağa kalktılar. Bu direniş, gençlerin, öğrencilerin, kadınların, işçilerin direnişidir. Bu direnişte, küfür, şiddet yoktur. Bu meydanlara gelenler para alarak gelmedi. Bunu ancak AKP'nin mitinglerinde görürsünüz" dedi.
 
Konuşmaların ardından CHP'lilerin bazıları dağıldı, bazıları ise direniş çadırlarındaki gençlerle sohbet etti.

DHA