CHP’lilerden İstanbul Barosu'na destek ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, yönetimden düştüğü iddia edilen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve baro yönetimini ziyaret etti.

CHPlilerden İstanbul Barosuna destek ziyareti
11 Şubat 2013 Pazartesi 13:00 tarihinde eklendi.

 

 Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İstanbul Barosu’nun görevden düşmediğini, meşru bir şekilde görevini sürdürdüğünü söyledi.
 
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner’in de bulunduğu bir grup, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret öncesi basına kapalı görüşen Kocasakal ve CHP’li vekiller, daha sonra kameraların karşısına geçerek ziyarete ilişkin açıklama yaptı. 
 
Baro yönetiminin meşru bir şekilde görevine devam ettiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “İstanbul Barosu’nun avukatlık kanunu çerçevesinde görevden düştüğü algısı yaratmaya çalışmaktadırlar. Yaptığımız görüşmede aldığımız bilgilerde de net olarak şunu gördük ki, İstanbul Barosu görevden düşmemiştir. Görevindedir. Avukatlık kanununu neresinden yorumlarsanız yorumlayın, mevcut yasal düzenleme içinde baro yönetim kurulu, İstanbul’daki avukatların verdiği oylarla meşru bir şekilde görevini sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
Baro yönetiminin gayrimeşru bir şekilde görevinden alınmak istendiğini ileri süren Tezcan, “Bununla ilgili bir kamuoyu algısı yaratılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu Ümit Kocasakal’ın yargılandığı bir dava değildir. Bu 21. Yüzyılda avukatlık mesleğinin yargılandığı bir yüz karası davasıdır.” iddiasında bulundu.

CİHAN