CHP'nin sürpriz Ankara adayı!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Gökçek'le davalık olup, kazanan işadamı Cengiz Topel'i aday göstereceği iddia ediliyor. İsmi kulislere bomba gibi düşen Topel, Vatan'a konuştu:

CHPnin sürpriz Ankara adayı!
21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:16 tarihinde eklendi.
Önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili adaylar konusunda kulisler hareketlenirken, yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü: CHP, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na süpriz bir ismi düşünüyor, Ankaragücü eski Başkanı, işadamı Cengiz Topel. 
 
"GÖKÇEK'İ YENEN ADAM" 
 
Üç büyük şehirde olası adaylar hala netlik kazanmazken, CHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'in karşısına sürpriz bir ismi çıkaracağı konuşuluyor. Buna göre CHP'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, "Gökçek'in azılı rakibi" olarak nitelendirilen, Ankaragücü'nün eski Başkanı Cengiz Topel'i aday göstereceği iddia ediliyor. Topel, Ankaragücü'nün kulüp başkanlığını yapmış, Melih Gökçek'le ciddi bir kavga yaşamış, iki isim davalık olmuştu. Yargı sürecine taşınan davayı Cengiz Topel kazanmış, bu durum gerek spor, gerekse siyaset kulislerinde "Gökçek'i yenen adam" yorumlarına neden olmuştu. 
 
"LAYIKIYLA YAPARIZ"
 
Bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine VATAN'ın sorularını yanıtlayan Topel, "Henüz böyle bir şey yok. Ancak bir teveccüh gösterilir ve bir görev verilirse layıkıyla yaparız. Öyle bir durum olması halinde, Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP kazanmış demektir" dedi. 
 
SANAYİCİ, İŞADAMI
 
1964 doğumlu Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Sanayici, işadamı olan Topel, Ankaragücü Kulübü Başkanlığı yaptı. Ancak Melih Gökçek'le girdiği dava süreci dolayısıyla bu görevden ayrıldı. 2.5 yıl süren yargı sürecinin ardından Topel'in açtığı davaları kazanmasıyla Gökçek, kulüp yönetimini Topel'e bırakmak zorunda kaldı. Topel bir süre daha başkanlığı yürüttü.

Vatan Gazetesi