CHP'nin transseksüel adayı

CHP Bursa miletvekili aday adayı transseksüel Öykü Özen seçilmesi durumda bunun bir devrim olacağını söyledi: Aday olmam bir mucize!

07 Nisan 2011 Perşembe 08:30 tarihinde eklendi, 1.481 kez okundu.

 

Öykü Özen şunları söyledi: "Şeçilirsem bu bir devrim olacak. CHP için de çok zor bu durum. Kadın erkek cinselliği konuşulmazken bir üçüncü cinsellik konuşulsun. Ben CHP’nin genel yönetiminde bunu sağladığımı sanıyorum.
 
2 gün önce Bursa İl Binası’nda açıklama yaptım. Yanımda kimse olmasa dahi CHP binasında yaptım o konuşmayı. CHP aday adaylarının çağrıldığı strateji toplantısına davet edildim ve katılacağım.
 
Ben Yalova’nın Ahmediye köyünde 1972’de doğdum. Annem babam ayrıydı, annemin desteğini çok gördüm. Köyde eşcinsellik bilinmiyordu. İlkokuldan sonra genelde Kuran kursuna gönderilirdi. Ben de gittim. Sonra da imam hatip lisesi 4. sınıfa kadar okudum. Eşcinselliğimi o sırada keşfettim.
 

 
Bunları da dini görüşleri yoğun hocalarıma anlattım çünkü din hoşgörü dini. Ancak dışlanma hissedince okudum soğudum. Bazı hocalar ise beni sahiplendi.
 
Dışlanma gördüm, ergenlik dönemi bir de. Ben bunu pozitifliğe çektim. Beni dışlayanların arkadaşım olmadığını düşündüm. Ben Alevi, AIDS, Musevi olabilirdim.
 
ANNEME 'İLERİDE BÜLENT ERSOY GİBİ OLACAĞIM' DEDİM
Anneme durumumu, "Ben doğarken sen hep bir kız bir erkek istemişsin ben de Zeki Müren gibi oldum. İleride Bülent Ersoy gibi olacağım" diyerek anlatabildim.
 
İmam Hatipten ayrıldım açık liseyi bitirdim. Ardından üniversiteyi bitirdim.
 
Bursa’da ilk defa travesti transeksüeller için gökkuşağı kurumu kurdum.
 
TRANSSEKSÜEL KADIN KİMLİĞİYLE YAŞAR
Transseksüel, kadın kimliğinde yaşayan bireydir. Ben cinsiyet değiştirdim ve evlendim. Benim gibi olan ama ameliyat olmayanlar da transeksüeldir. Bu günlerde bir de CD diyorlar. Gündüzleri normal hayatta olup gece kadın gibi yaşayanlara.
 
BAŞBAKANLIKTAN KREDİ ALDIM
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Kurumu’ndan iş yeri açmak için kredi aldım. Türkiye’de bir ilkti bu. Geçmişte iş başvurusu da yaptım. Bu yaşıma kadar o kadar insan hakları ihlali yaşadım, arkadaşlarım o kadar dışlanma yaşıyor ki, bu işe devam edeceğim.
 
CEZAEVİNE GİRDİM, AKLANDIM
Arkadaşımla ilgili bir olaydan cezaevine girdim ama sonra aklandım. O süreç çok zordu ama 10 yılı geçti bu olay. Cinayet davasından yargılanıp, aklandım. Ama uzun bir tutukluluk süreci yaşadım.
 
3 BİN 789 YIL CEZA İSTENDİ
Sonraki cezaevi sürecinde saldırıya da uğradım. Gökkuşağı Derneği eşcinseller için kurulmuş bir dernek. Arkadaşlarım çalışsınlar diye kuruldu. İş-Kur'a kayıtlılar, ben de kayıtlıyım. Başvuru formunda kimliğimizi anlamıyorlar ancak kuruma gittiğimizde davranışları değişiyor. Fuhuş amaçlı örgüt kurmakla suçlandım, 3789 yıl ceza istendi, komediydi. Avukatımızla birlikte dernek üyelerine işkence yapmakla suçlanıyorduk, inanılmaz bir şey, akla hayale sığmaz.
 
SENELERCE KENDİLERİNİ GİZLİYORLAR
2007 yılında evlendim, yeni kimliğimle görünür olduğum zaman problem başlıyor. Maskenizi indirdiğinizde... Türkiye'de gay olarak dört duvar arasında yaşarsanız problem yok, görünmeyenler için... Ben görünmeyenlerin de sesi olmak istiyorum. 18 kişilik aday listesine girebilirsem o görünmeyenler de bir dahaki seçimde sahneye çıkacaktır.
 
Hiç ummadığımız kişiler iş hayatında yüksek makamlarda senelerce kendilerini gizleyerek yer alıyorlar. Sizce ben devlet dairesinde olsaydım çalışabilir miydim?
 
KAVAF'A SORMAK İSTERDİM: BEN HASTA MIYIM?
Bakan Selma Aliye Kavaf'la karşılaşsaydım ona sorardım, 'Ben hasta mıyım?' diye. Mehmet Sevigen'in Kavaf'a karşı durması CHP'yi seçmemde etken oldu, hatta başka bakanlar da karşı çıktı Kavaf'a. O makama gelmiş bir kişi eşcinselleri tanıyor mu? Yakın çevresinde de benim kimliğimde bir kişi olabilirdi, o zaman da o cümleyi kurabilir miydi?
 
100 İŞADAMI 100 EŞCİNSELE İŞ VERSE SORUN ÇÖZÜLÜR
Eğlenmeye gelince herkes bizimle çok iyi ancak iş sosyal ve ekonomik hayata gelince her şey değişiyor. Bursa'da yüz tane büyük işadamı vardır, hepsi bir kişiye iş verse sorun çözülür, kimse fuhuş yapmaz.
 
Elalem ne der? Bizim toplumumuzda böyle bir söz var. Gencecik çocuklar evden kaçıyorlar, kısa sürede gece hayatı ve fuhuşla tanışıyor. Bana gelip 'Abla biz ne iş yapacağız?' diye soruyorlar.
 
ANNEM EŞARP ÖRTÜYOR, TÜRBAN DA TOPLUM DA SANCI
Benim annem eşarp örtüyor, ablam da öyle... Aslında halkın içinde böyle bir sorun yok. Türban da aynı eşcinsellik gibi toplumda bir sancı. Aslında siyasi simge olmadığı zaman sorun yok. Ufuk Uras da dün kravatını çıkardı Meclis'te, ben de belki seçilirsem Meclis'e mini etekle girmek isteyeceğim. Kanunları değiştirelim, herkes rahat etsin.
 
MAHKEME KARARIYLA CİNSİYET DEĞİŞTİRDİM, BİR İLKTİ
Türkiye'de ilk defa mahkeme kararıyla cinsiyet değiştirme hakkını aldım. Çevremdeki insanların fuhuşa sürüklendiğini görünce yeşil kartla cinsiyet değiştirme ameliyatı olmak için çok mücadele verdim. Ardından annem 5 milyar, kayınpederim 5 milyar ve bizim de 5 milyar birikimimiz vardı, o şekilde cinsiyet değiştirdim. Şu an sevdiğim adamla evliyim, aslında eşim için çok zor, düşünsenize üzerindeki baskıyı. Taşıma anne yöntemiyle çocuk sahibi olmayı istiyorum.
 
SEÇİLİRSEM GERÇEK BİR DEVRİM OLUR
Aday olursam bu bir mucize olacak. 18. sıra seçilmeyecek bir sıra, o sırada olursam bile bu bir devrimdir, seçilirsem gerçek devrim olur. Ben ilk beşi hakettiğimi düşünüyorum.".