CHP'ye 'Dersim'in savunmasını verecek

CHP, Atatürk, ’Dersim’ ve CHP ile ilgili sözleri nedeniyle Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün savunmasını alacak.

CHPye Dersimin savunmasını verecek
16 Kasım 2011 Çarşamba 19:00 tarihinde eklendi, 1.457 kez okundu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
 
Güler, yaklaşık 1 hafta önce bir gazetede Atatürk, ’Dersim’ ve CHP ile ilgili sözleri yer alan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün savunmasının alınacağını söyledi.
 
Açıklamaların partilerinin resmi görüşü değil, Aygün'ün kendi görüşü olduğunu belirten Güler, "Yaptığı açıklamalarda çeşitli rahatsızlıklar verdiği için MYK kendisinden savunmasını talep ediyor" dedi.
 
Güler, toplantının ardından genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, "Biliyorsunuz bu yazı Zaman gazetesinde 10 Kasım'da çıkmış bir yazıydı. O gün bir MYK olarak toplantı halindeydik, dolayısıyla MYK gündemine gelmemişti. Değerlendirme bu yüzden mümkün değildi. Bugün o toplantıdan sonra ilk MYK'mızı yaptık. Buna dönük olarak çeşitli değerlendirmeler oldu, MYK'da da değerlendirme oldu. Hüseyin Aygün arkadaşımızın yaptığı bu açıklamaya ilişkin savunmasının alınmasına karar verildi" dedi.
 
Güler, "Bu CHP'nin resmi açıklaması değildir, şeklinde Genel Merkezin bir açıklaması olacak mı" yönündeki soru üzerin ise, "Bu CHP'nin resmi görüşü kuşkusuz değildir. Arkadaşımızın kendi görüşlerini dile getirdiği orada açık. Yaptığı açıklamalarda çeşitli rahatsızlıklar verdiği için zaten MYK kendisinden savunmasını talep ediyor" diye konuştu.