CHP'ye ikinci kez ret

Mersin’de CHP’nin merkez Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları’nın seçim sonuçlarına yönelik yaptığı itiraz ikinci kez reddedildi

CHPye ikinci kez ret
05 Nisan 2014 Cumartesi 18:50 tarihinde eklendi, 2.221 kez okundu.
Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı 316 oy ile BDP’li Mehmet Fazıl Türk’e kaptıran Necdet Tamamoğulları, İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtiraz edilen yaklaşık 200 sandığın tutanaklarını inceleyen İl Seçim Kurulu, bir usulsüzlük bulunmadığı gerekçesi ise oyların sayılmasına gerek duyulmadığını açıkladı.
 
Kararın açıklanması ile CHP ikinci kez ret cevabı alırken, yaklaşık 5 bin BDP’li partili belediye binası önünde kutlama yaptı. Mazbatasını alarak göreve başlayan Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Fazıl Türk, sonucun açıklanmasının ardından belediye binası önünde partililere seslendi. Konuşmasında sağduyu çağrısı yapan Türk, "Böyle bir halkı burada toparlayacak güç hiçbir partide yok. İtirazlarda en doğal haktır. Biz de olsak itiraz ederiz. Bu konuda, bu iş sizin iradenizin sandığa yansıması ile sonuçlanmıştır. Sınırlarımızın içinde yaşayan tüm inançlar, tüm kimlikler ve şahsiyetler bize oy vermiştir. Burada onurlu bir direniş sergilediniz. Dağılırken de tüm gençler, anneler ve herkes partiye yakışır şekilde dağılsın. Hiçbir taşkınlık istemiyoruz" dedi.