CHP'yi karıştıran "Baykal" kavgası

Antalya'da CHP Döşemealtı ve Aksu ilçe kongrelerinde bir partiliye pet şişe attığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın üzerine yürüdüğü öne sürülen CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, ''Akaydın'ın üzerine yürüdüğüm yalan'' dedi.

CHPyi karıştıran Baykal kavgası
23 Nisan 2012 Pazartesi 23:04 tarihinde eklendi, 2.191 kez okundu.

 

Milletvekili Sapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın CHP'nin parti anlayışını bozduğunu ileri sürdü. Sapan, Akaydın'ın partisinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ağza alınmayacak laflar kullanarak aşağıladığını iddia etti. 
     
Akaydın'ın Baykal'a haksız saldırıda bulunduğunu ve bunu hazmedemediğini söyleyen Sapan, ''Büyük ağabey tanımlaması seviyesiz bir üslup. Küçük ağabey, ortanca ağabey. Bir de şimdi minik ağabey çıktı. Bunu kime söylüyor bende bilmiyorum'' dedi. 
   
Sapan, şöyle konuştu: 
     
''Döşemealtı'da beni konuşturmamak adına laf atıyorlardı. O sırada bir partili bana içi su dolu bardak fırlattı. Bardağı atarken 'Utanmıyor musun, seni zengin etti' dedi. Ben de o sırada kürsüde duran şişeyi fırlattım. Akaydın 'Konjonktürel provokatiflik' yapıyor. Partinin çok hassas bir konusu olan Alevi Sünni meselesinin kaşıyor ve salonun yarısı Alevi olan bir yerde bu konuyu dile getirmesini manidar buluyorum.'' 
     
-''Akaydın'ın üzerine yürüdüğüm yalan''- 
     
Sapan, ''Akaydın'ın Aksu ilçe kongresinde kürsüye çıktığında, 'Biraz önce bana konjonktürel provokatör demişler. Anlamını biliyor mu konuştuğu kelimenin acaba' dedi. Ben de ayağa kalkarak 'Anlatın' dedim. Akaydın'ın üzerine yürüdüğüm yalan'' diye konuştu. 
     
Sapan, ''Ek-Dağ genel müdürüyken Akaydın, 'CHP'liler cahiller topluluğu, böcek gibi ezeceksiniz' dedi. 'Yapmayın hocam' dedim. Bilim her şey değildir. Bilim sevgi, iletişim değildir. Sen iletişemiyorsan bunun sorumlusu Baykal değildir. Herkes haksız da Akaydın mı haklı. Baykal ne yapsın, gelsin de belediyeyi mi yönetsin. Çok bilgili olabilirsiniz ancak o bilgiyi yönetecek akıl yoksa bunun sorumlusu Baykal mı-'' ifadesini kullandı. 
     
Sapan, Akaydın'ın ''başarısızlığını halının altına süpürdüğünü ve zamanı gelince bu yüzden başarısız oldum'' diyeceğini öne sürdü. 
     
Akaydın: ''Üzerime yürüdüğü iddia değil gerçek''- 
     
Mustafa Akaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapan'ın davranışına üzüldüğünü söyledi. 
   
 Akaydın, ''Üzerime yürüdüğü iddia değil gerçek. Bir milletvekiline yakışmayacak şekilde, kendisinin büyüğü, abisi ve hocası olan başkanının üzerine yürüdü. Araya girenler olmasa fiziki saldırıya dönecekti. Ben bunları kale alacak adam değilim. Beni korkutamazlar. Benimle mücadele edeceklerse, doğrularımı yalanlasınlar. Bunu yapacak güçleri olmadığı için sıkıştıkları noktada kaba kuvvet ve gerginliğe taşımak gibi niyetleri var. Ben de istesem böyle şeyleri rahatlıklar yaparım. Ama bana yakışmaz. Ben bilim adamıyım, sokak saldırganı değilim'' diye konuştu. 
     
Aksu ilçe kongresinde bir milletvekilinin bir partiliye tekme attığını öne süren Akaydın,''Bu bir iddia. Ben gözümle görmedim. Çünkü ben konuşmalarımı yaptıktan sonra salondan çıkıyorum. Özellikle çıkıyorum'' dedi. 
     
CHP'nin başarısı için çalıştığını, ''entrika zihniyetinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'un başarısız kıldığını'' savunan Akaydın, şunları söyledi: 
   
 ''Entrikacılar ve asalakları partiden temizlemenin zamanıdır. Buna öfke duyuyorum. Ben başarısızsam bunu halk takdir edecektir. Halktan çok güzel geri bildirimler alıyorum. Amerika'dan Londra'dan 'Aktarmaya çekindiğimiz bütün duyguları dile getirdiniz' diyorlar. Bu parti ne çekiyorsa entrikadan çekiyor. Baş entrikacı büyük ağabey diyorum. Bunlar da küçük ve ortanca ağabeyler. CHP'yi aile gözlüğüyle gösteriyorum. Partinin içinde küçük ağabeyler büyük ağabeyler var. Bu cümleyi 'aşağılamak' diye nitelendiriyorlarsa kendilerini aşağılamaya layık görüyorlar demek ki. Ben aşağılamıyorum. Antalya bu entrikanın en yoğun yaşandığı yerdir. Çünkü büyük ağabey Antalyalı. Büyük ağabey ve onun yandaşlarını yok edersek parti bundan büyük fayda görecektir.''