CIA Başkanı'nın sevgilisinin evine FBI baskını

Evlilik dışı ilişkisi yüzünden istifa eden CIA Başkanı'nın sevgilisinin evini FBI bastı. Evden koli koli bilgi-belge ve bilgisayar kasaları toplandı

CIA Başkanının sevgilisinin evine FBI baskını
13 Kasım 2012 Salı 10:04 tarihinde eklendi, 1.117 kez okundu.

 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, evlilik dışı ilişkisi nedeniyle istifa eden ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı David Petraeus’un sevgilisi Paula Broadwell evine girdi ve koli koli belge ve bilgisayar kasalarıyla dışarı çıktı. 
 
Eski CIA Başkanı'nın sevgilisinin, üçüncü bir kadına 'Petraeus'tan uzak dur. O benim' dediği iddia edilirken, baskının bu tehdit nedeniyle mi yapıldığı bilinmiyor. 
 
SEVGİLİSİ 'ÖTEKİ KADINI' TEHDİT ETMİŞ
 
Bu arada Petraeus’un eski görev arkadaşları ve dostları, istifa eden CIA Başkanı’nın, geçen yaz sevgilisinin bir diğer kadına Petraeus’tan uzak durması uyarısında bulunan e-postalar gönderdiğinden şüphelenildiğini öğrenince şok olduğunu söylediler.
 
Petraeus’un arkadaşlarına, Tampa sosyetesinden Jill Kelley ile ilişkisinin platonik olduğunu, öte yandan sevgilisi Paula Broadwell’in bunu romantik bir ilişki olarak gördüğünü söylediği belirtildi.
 
David Petraeus’un bir arkadaşı, emekli generalin, Broadwell’in Kelley’e gönderdiği e-postaları öğrenince şoka girdiğini belirtirken, Kelley ve cerrah eşi Scott ile arkadaş olduğunu söyleyen Petraeus’un, çiftin Tampa’daki evlerini düzenli olarak ziyaret ettiğini söylediği kaydedildi.
 
Arkadaşları yine Petraeus’un, Broadwell’e, kadının bilgisayarında bulunduğu iddia edilen,hassas askeri bilgiler verdiği iddiasını reddettiğini söylediler.
 
Jill Kelley, Mayıs ayında rahatsız edici e-postalar almaya başlamıştı. Söz konusu e-postalar, Kelley’nin yetkilileri durumdan haberdar etmesine neden olmuş, sonunda da Petraeus’un istifasıyla sonuçlanan soruşturmayı tetiklemişti.
 
David Petraeus’un biyografisini de yazan Paula Broadwell, geçen ay Denver Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, CIA’nin göz altına alınanları Bingazi’deki gizli bir tesiste tuttuğunu ve 11 Eylül’de ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırının bu kişilerin salıverilmesi çabası olduğunu söylemesi üzerine dikkatleri üzerine çekmişti.
 
Konuşmasının görüntüsü YouTube’da bulunan Broadwell, CIA’nin Libya’daki faaliyetlerini kendisine kimin söylediğini açıklamamıştı.