CIA'dan eşcinsel açılımı

Amerikan Merkezi Haberalma Kurumu CIA, tarihinde ilk kez eşcinselleri saflarına katmak için bir kampanya başlattı

CIAdan eşcinsel açılımı
30 Kasım 2012 Cuma 09:53 tarihinde eklendi.

 

CIA yetkilileri, Miami-Dade Bölgesi'nde gay, lezbiyen, biseksüel ve transeksüel (LGBT) camianın üyeleri ile biraraya geldiler. CIA, bu tür bir toplantıyı ilk kez yaparken, ikincisi  de yine bu hafta içinde Orlando'da gerçekleşecek. Yapılan ilk toplantıda, CIA'nın kapılarının herkese açık olduğu ve kimseye cinsel tercihi nedeniyle bir ayrımcılık yapılmadığı anlatıldı. 
 
ABD Federal Hükümeti, 1995'e kadar eşcinsel olanları sakıncalı bularak gizlilik derecesi bulunan  belgeleri görmelerine izin vermiyordu. Eski Başkan Bill Clinton, 1995'te bir talimatname yayınlandı ve Federal Hükümet'in hiçbir memura ırk, renk, din, cinsiyet, etnik köken, engellilik ve cinsel tercih temelinde ayrımcılık yapamayacağını bildirdi.
 
CIA içinde sayıları 230'u bulan ve çoğunluğunu gay ve lezbiyen memurlar ile onlara destek verenlerin oluşturduğu bir dernek bile bulunuyor. 
 
BABAMIZI ÖLDÜRDÜNÜZ
Bu arada, Soğuk Savaş döneminde ölen Amerikalı bir bilim adamının iki oğlu CIA'dan davacı oldu. 
 
Eric ve Nils Olson, CIA'nın, 1953'te, babaları Frank Olson'a LSD maddesi verdiğini ve bir otelin 13. katından aşağıya attığını öne sürüyor. 
Washington'da açılan davada, Olson kardeşler, "Babamızın katili CIA bize yalan söyledi" dedi. Talep edilen tazminat miktarı açıklanmadı. 
 
CIA'nın zihinleri kontrol etmeyi amaçlayan "MK-ULTRA" programı çerçevesinde bilim adamı Olson'a LSD verdiği 70'li yıllarda yapılan bir soruşturma sırasında ortaya çıkmşıtı. Olson, kendi geliştirdiği ilaçların insanların ölümüne yol açmasından çok rahatsızlık duymaya başlayınca CIA'ya ters düşmüştü. 
 
Eric ve Nils Olson, hem babaları Frank Olson'un ölümünü tam ve ayrıntılı olarak öğrenmek hem de tazminat talep ediyorlar.

Habertürk