Çiçekçilerde Anneler Günü heyecanı

Adana’da hizmet veren çiçekçi esnafı, 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü heyecanı yaşıyor.

Çiçekçilerde Anneler Günü heyecanı
10 Mayıs 2013 Cuma 13:31 tarihinde eklendi.

 

Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkan Süleyman Oğuz, her şeyden önce tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladığını belirtirken, vatandaşlara da ‘Annenizi sevindirmek için çiçek alın.’ tavsiyesinde bulundu. 
 
Mevsim itibariyle çiçeklerin, fazla masraf istemeden, organik olarak ve bol miktarda üretilmesi nedeniyle, maliyetinin, dolayısıyla satış fiyatının da düştüğünü belirten Başkan Oğuz, “Bütün anneler bizim için kutsaldır. Anneler Günü’nde odamıza kayıtlı esnafımız da çiçeklerimiz indirimli fiyatlarla satılacak. Pazar günü, en az 500 bin dal çiçek satışı hedefliyoruz. Çiçek satışlarında patlama bekliyoruz.” dedi. 
 
Çiçekçi esnafı açısından Anneler Günü’nün büyük önem arz ettiğini ve bu özel günlerdeki satışın, normal günlere göre katlamalı olarak gerçekleştiğine işaret eden Başkan Oğuz, “Annelerimize çiçeklerin en güzellerini hazırlıyoruz. Çiçek sektörü olarak şu günler hem bol, hem şık ve ucuz bitki üretim dönemindeyiz. Bu özel gün nedeniyle çiçek fiyatlarımızı indirdik. Annelerimizin bir çiçek kadar güzel ve değerli olduğunu da unutmayalım. Annelere verilecek en güzel hediye çiçektir. Çiçek, güzelliktir, barıştır, kardeşliktir, dostluktur, sevgidir. Annelerimizden bir çiçeği esirgemeyelim.” diye konuştu. 
 
Bu arada, S.S.Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Adana Şube Müdürü Ayhan Satar da, çiçek mezat salonunda Anneler Günü nedeniyle yoğun satışlar olduğuna dikkat çekti. Satar, “Yalova, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’dan bizim mezata haftada ortalama 250 – 300 koli çiçek gelir. Bu da her mezatta 30 – 35 bin dal çiçek demektir. Ancak, bu hafta çok daha yoğun bir satış var. Çevre illerden de esnaflar gelerek mezattan demet olarak çiçek alıyor. Burası ihale salonu, burada elde kalan çiçek olmaz. Özel günlerde çiçek çeşitliliği de fazla olur. Vatandaşlarımız, kayıtlı esnaflarımızdan taze çiçek alarak sevdiklerini sevindirsinler.” şeklinde konuştu.

CİHAN