Çiçekçilerde Sevgililer Günü hazırlığı

Çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazırlanıyor. Vitrinlerini rengârenk çiçekçilerle süsleyen esnaf, "Gençler birbirlerini üzmesin, sevgililer gün bir gün değil, bir ömürdür. " uyarısında bulunmayı da ihmal etmiyor.

Çiçekçilerde Sevgililer Günü hazırlığı
13 Şubat 2013 Çarşamba 13:19 tarihinde eklendi.

 

14 Şubat Sevgililer Günü'ne bir gün kala Gaziosmanpaşa meydanındaki çiçekçilerde telaş başladı. Sevgililer Günü hazırlıklarını tamamlayan çiçekçiler yarını sabırsızlıkla bekliyor. Sevgililerin her zaman birbirlerine değer vermesi temennisinde bulunan çiçekçiler: "Gençler birbirlerini üzmesin, sevgililer günü bir gün değil bir ömürdür." diyor.
 
Tezgahlarında demet hazırlayan çiçekçiler, gençlere öğütlerde de bulunuyor. Herkese mutluluk dilediğini söyleyen çiçekçi Serpil Sevimlioğlu: "Buradan gençlere sesleniyorum. Gençler bir birini kırmasın. Birbirleriyle anlaşsın. Çiçekle sevgili olunmaz. Sevgiliyi her gün seveceksin. Kadınlar birer çiçektir. Onun için kadınlara değer verip, onları her zaman seveceksin." sözlerini kullanıyor.
 
Sevgililer gününde çiçek satışlarında artış beklediğini ifade eden Sevimlioğlu: "Sevgililere güvenip çok  çiçek aldık. Her türlü mevsim çiçeğini bulundurduk. Ağırlıklı olarak gül, nergis, sümbül, karanfil, lale çiçeklerini satıyoruz." diyor. Çiçek fiyatlarında bir değişikliğin olmadığına dikkat çeken Sevimlioğlu, gençlerin daha çok gülü tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

CİHAN