"Ciddiye almıyorum"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuş, bugün açıklanan gerekçeli kararı ciddiye almadığını söyledi. Başbuğ, "16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız" dedi.

Ciddiye almıyorum
03 Nisan 2014 Perşembe 16:51 tarihinde eklendi.
Silivri'de MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret eden eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, cezaevi çıkışında açıklama yaptı.

İlker Başbuğ şunlar kaydetti:
 
 "Engin Alan TSK'ya ülkesine değerli hizmetlerde bulunana, emekli olduktan sonra MHP'den aday gösterilen, YSK tarafından seçime girmesinde hukuken engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla milletvekili seçilen ama bugün meclis'te bulunmayan tek milletvekili Bunu benimsemiz mümkün değil. Engin Alan, geçmişteki hizmetleriyle sivrilen değerli bir noktaya gelen ve cezaevine girdikten sonra da duruşuyla abideleşen arkadaşlarımzdan bir tanesidir. Engin Alan hukuk cinayetlerinde simge olmuş arkadaşlarımızdan bir tanesi.
 
Bugün Engin Alan'ın ve diğer tüm silah arkadaşlarımzın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir, bu TSK'ya ve Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır.
 
Gelirken çok sayıda telefon aldım, telefonların nedeni de kaldırılan, tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar. Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. ÖYM'nin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı ciddiye almadım. Savunma da yapmadım. Bugün Türkiye'de bu ÖYM'lerde süregelen davaların kumpas olduğu ve bu kumpası yapanların seçilmiş polisler, savcılar, yargıçlar olduğu söylenildiği bir ortamda bana lütfen kalkıp bu gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum.
 
16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlanmış, elinizde şu an. Ben onlara da acıyorum. 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız" dedi.