Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta kış mevsiminin kurak geçmesi çiftçileri endişelendiriyor.

09 Ocak 2014 Perşembe 21:55 tarihinde eklendi.

Uzun süredir yağmur ve kar yağmayan Yozgat’ın Güdülelmahacılı köyünde çiftçiler öğle namazı sonrası köyün dışına çıkarak, köy imamı İbrahim Dalaslan ile birlikte yağmur ve kar yağması için dua etti.

Pürgayip Uçar (68), isimli çiftçi son yılların en kurak mevsimini geçirdiklerini belirterek, "Yağmur yağmadı, kar yağmadı, çeşmelerimiz kurudu. Ektiğimiz ekinin bir kısmı çıktı bir kısmı çıkmadı. Bizde köylüler olarak hocamızla birlikte kar ve yağmur duasına çıktık. Allah’tan yağmur ve kar yağmasını diledik." dedi.

Adem Özoğlu’da önceki yıllara göre bu yıl kış mevsiminin kurak geçtiğini söyledi. Özoğlu, "Çok kurak bir mevsim geçiriyoruz. Bizde köylüler olarak duaya çıktık. İnşallah dualarımız kabul olur. Kar ve yağmur yağar” diye konuştu.

Cemal Savaş isimli çiftçide ekinleri ektiklerini ancak yağmur ve kar yağmadığı için bir kısmının çıkmadığını belirterek, “Çıkan ekinlerimiz kuraklıktan dolayı kuruyor. 6 aydır iyi bir yağmur ve kar yağmadı. Geçtiğimiz günlerde az bir kar yağdı fakat o da yeterli olmadı. Bizde köylüler olarak kar duasına çıktık inşallah kar yağar."diye konuştu.


CİHAN